sestdiena, 2008. gada 24. maijs

Nakts treniņš

. . .

Šodien ieplānots pirmais nakts treniņš, gatavojoties Jukolai. Paredzēts, ka sākam pulksten 22:00. Pēc visiem sarakstiem šodien saule pie mums riet 21:44.

Šobrīd ir 21:43, pie horizonta vēl var redzēt saules atblāzmu, bet vēl ir diezgan gaišs. Lampas ir paredzēts ņemt līdzi, bet redzēs cik liela jēga no tām būs. Skaidrs, ka ātrāk par pirmo pusstundu nez vai būs vērts slēgt iekšā.

***************************

Esmu nu atpakaļ no treniņa. Galu galā bijām tikai divatā ar Mārci, taču, skrienot spriedām, ka vienatnē nez vai būtu īpaši jauka skriešana, tad divatā ir pavisam labi.
Kartē biju iezīmējis sešus punktus, līdz kartei gan kādi 3,5km bija jāskrien un turpceļā aizskrējām lampu neieslēdzot, likās pavisam gaišs. Tomēr jau pašā pirmajā mirklī ejot nost no takas lampu slēdzām iekšā, bet nu sākumā vēl bīja tīri ok, bet kad treniņā bija pavadītas 25 minūtes, kas bija jau kādas 8 pa mežu, sapratu, ka, mežā esot, bez lampas kartē īsti neko redzēt nevar.
Plkst. 23:50 skrējām pa taku cauri izcirtumam un, paskatoties uz debesīm, šķita, ka ir diezgan gaišs, tur lampas bijām izslēguši. Taču jau pēc 6 minūtēm, kad atkal uzmetu acis pulkstenim, un paskatījos uz debesīm, likās, ka aina ir pilnīgi mainījusies, jo debesis bija daudz tumšākās. Nopriecājāmies vēl, ka laiks nav apmācies, citādi būtu pavisam tumšs. Vēl pēc minūtēm piecām, skrienot pa ceļu ar izslēgtām lampām, kartē redzēt neko īpaši redzēt vairs nevarēja, tikai lielākos ceļus labākajā gadījumā. Pēdējās 10 treniņa minūtes, kad bijām jau atceļā uz mājām, izslēdzot lampas, īsti nevarēja vairs neko redzēt arī zem kājām, un arī šobrīd, kad pulkstenis rāda 23:46 ir pavisam tumšs. Domājams gan, ka Somijā par šī brīža tumšumu vēl lielāks nebūs, bet to jau varēs precīzi zināt tikai uz vietas esot.

Secinājumi pēc treniņa ir vairāki. Tā kā ar lampu kartē nebiju skrējis jau kopš janvāra, tad sajūtas ir dīvainas, un ar orientēšanos tik viegli nemaz neiet, gandrīz visus punktus sanāca nedaudz "pabakstīties". Tāpēc ir skaidrs, ka tiem, kas Jukolā plāno startēt nakts etapus, pirms mača noteikti ir vairākas reizes jāpamēģina, kā ir skriet tumsā ar karti. Man pašam labāka ziņa gan ir tā, ka pēc pašreizējiem plāniem nakts skriešana man Jukolā nedraud, līdz ar to, par to, ka pa nakti punkti man tik viegli nenāk pretī, daudz jāuztraucas nav.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...