pirmdiena, 2010. gada 29. marts

Palu tūrisms

. . .

Vakara treniņā izlēmu paskriet gar Ogres upi un paskatīties, kādi tad izskatās potenciālo plūdu apstākļi. Kā izrādījās, tad es nebūt nebiju vienīgais, kam šovakar gribējās redzēt Ogres upi un ledu tajā - patiesībā, šķiet, tik daudz cilvēku gar Ogres upes krastiem vispār nebiju redzējis. Līkais gājēju tilts pār Ogres upi bija cilvēku pilns, tāpat arī pie "otrā dambīša" bija gana daudz cilvēku un arī atceļā tuvāk centram gar ceļa malu bija sastājušās vairākas mašīnas.

Jāsaka gan, ka skats patiešām bija visai iespaidīgs, jo pie gājēju tilta ledus sablīvējumi izskatījās visai iespaidīgi, savukārt ~1-1,5 km no Ogres upes ietekas Daugavā upe bija vaļā un tur jau ūdens izskatījās pavisam netālu no krastam tuvākajām mājām. Patiesībā ja ūdens līmenis celtos vēl par metru, nu varbūt pusotru, tad aplūstu asfaltētais ceļš, kas ved uz Lašupēm. Nu jā un savukārt pie "otrā dambīša" savukārt upes straume gāzās cauri ar milzīgu spēku.

Līdz ar lielo skatītāju pieplūdumu upei galu galā aizdomājos, ka Latvijā pie šādiem pavasara plūdiem varētu droši rīkot palu tūrismu - rādīt tūristiem ledus sablīvējumus upēs, vest apskatīt mājas, kuras no visiem pusēm ieskauj ūdens, ļaut ar laivu vizināties uz veikalu aplūdušajās teritorijās vai pat piedāvāt iespēju pārlaist nakti kādā mājā, kas atrodas teritorijā ar augstu aplūšanas iespējamību.

2 komentāri :

  1. Un kāpēc tā labās idejas nāk tikai pašās beigās? To, ka būs pali, varēja paredzēt jau februārī katrs, kurš redzēja cik ir sniega.
    Vai līdz šim esi atkārtoti pabijis pie Ogres upes? Vai joprojām ir liels vērotāju skaits?

    AtbildētDzēst
  2. Nu daudz skatītāju esot bijuši uz ledus spridzināšanu, bet tagad kopš tās reizes īsti pār upei skrējis neesmu.

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...