ceturtdiena, 2008. gada 13. marts

Kameras

. . .

Biatlons ir tas sporta veids, ko skatos ar lielāko prieku. Šodienas biatlona pārraides laikā atkal aizdomājos par orientēšanās sportu un TV. Lai veicinātu sporta veida popularitāti tas ir jādara pamanāmāks citiem. Uz mežu skatītāji diez vai braukt, un ja arī braukt, tad tikai tie, kas ir ģimenes locekļi vai paši nodarbojas ar o-sportu. Mežā arī nav iespējas kā biatlonā uzlikt lielas tribīnes un skatītāji varētu skatīties, kas notiek. Pārskatāmība noteikti nebūtu pārāk laba. Taču varētu iztikt tikai ar TV pārraidēm. Pāris reizes esmu on-line skatījies pārraides no Pasaules kausa posmiem un tās ir bijušas ļoti labi izveidotas.
Galvenais jautājums un trūkums ir tas, ka ir vajadzīgas daudz kameru. Taču ja tā padomā, tad varētu iztikt ar 4-5 kamerām, pa vienai startā un finišā un pārējās mežā pie punktiem. Ja garāka distance, tad kamera atrastos pie punkta, kurš ir centrālais punkts kādam "taurenim" vai vienkārši punktam, kurā ir jāieskrien vairākas reizes. Gluži tāpat kā biatlonā smuki tiktu parādīti starplaiki, kā dalībnieks tuvojas kontrolpunktam un dodas uz prom no tā. Tam visam pa virsu vēl labu komentētāju un pāris on-line kontrolpunktus bez kamerām, un TV pārraide būtu tikpat interesanta kā biatlonā. Ja Eurosport var rādīt pat bowls (nav ne jausmas vai šim ir arī oficiāls latviskais nosaukums), tad o-pārraides demonstrēt viņi varētu kaut vai Eurosport 2 kanālā. Noteikti, ka nauda sportam ienāktu lielāka.

2 komentāri :

  1. Varētu vēl spēcīgākajiem orientieistiem pistiprināt kameras pie galvas, lai redzētu kā nu viņi elsdami un pūsdami, krisdami un lādēdamies veic savu distanci, taču brīvprātīgo būtu laikam maz, jo kamera noteikti pasliktinātu rezultātu.Bet interesanti būtu.

    ------> anonīmā Sabīne.

    AtbildētDzēst
  2. Nu ja tās stiprinātos tāpat kā galvas lampas, tad domāju ļoti neērti nebūtu.

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...