svētdiena, 2008. gada 2. marts

Punktu vākšana

. . .

Jāsaka paldies Kalvim, kurš netieši mani pamudināja beidzot aizbraukt uz Kalngali uzskriet kartes treniņu. Treniņš jau galvā bija izplānots labu laiku atpakaļ (šķiet, kaut kad rudenī), bet nu beidzot nolēmu, ka nevar atlikt visu laiku un jābrauc vien uz mežu. Tā nu atradu kaut kādu sen skrietu Magnēta karti, sazīmēju sev daudz, daudz punktus, galvenokārt spiežot uz īsiem etapiņiem, lai varētu gan ar kompasu pastrādāt, gan arī būtu spraiga kartes lasīšana.
Lai arī pa ceļam, braucot uz Kalngali, gandrīz visu laiku lija, tomēr uz vietas lietus bija pārgājis, tas gan bija tikai uz brīdi, jo pēc kāda laika, jau mežā esot, lietus atkal smidzināja, taču iepriekšējo dienu lielais vējš gan bija pierimis. Visa treniņa laikā tika pievārēti 94 punkti, kas gan bija mazāk nekā kartē biju sazīmējis, taču, jau mežā esot, nolēmu, ka pēc 2 stundu skriešanas būs jāmet miers, jo nelielais lietutiņš tomēr ar laiku padarīja mani diezgan slapju un tāpēc palika arī pavēsi.
Kopumā jāsaka, ka ar karti esmu pastrādājis visnotaļ labi, lai arī kļūdas neizpalika. Kartes A galā, kas bija gandrīz pats sākums treniņam, gāja visgrūtāk, jo zaļajā vietām bija diezgan grūti saprast kas kā ir zīmēts un tad nu par pāris punktiem īsti pat neesmu pārliecināts vai punkta vietā biju. Distancē jau būtu vieglāk, jo ap to vietu jau biju, un tad gan jau KP lukturi ieraudzītu, bet te nu bija jāmeklē pati punkta vieta. Vienīgais mīnuss šādam treniņam bija tas, ka karte ir 7500 mērogā, un tā kā tas nav īstais o-mērogs, tad labāk būtu bijis taisīt šādu treniņu 1:10000 kartē, taču ar tādu tehnisku apvidu tādas kartes man nav.
Lai izskrietu visus sazīmētos punktus, vajadzētu vēl reizīti uz turieni aizbraukt, bet šobrīd grūti teikt, vai to darīšu. Katrā ziņā tādas kārtīgas distances sajūtas pagaidām vēl nav, bet vēl ir laiks.
Un te nu ir daļa no manas kartes ar pirmajiem 50 punktiem (pašus pirmos gan redzēt nevar):

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...