sestdiena, 2008. gada 9. augusts

Izklaides Siguldas tuvumā

. . .

Šonedēļ atcerējos, ka man nākamnedēļ beigsies dāvanu karte uz Aerodium, tad nu nolēmu, ka pa ceļam uz LČ sprintu Raganā aizbraukšu un savas 2 minūtes nolidošu. Turpceļā gan diezgan stipri lija lietus, kas radīja bažas, vai lidošana notiks, taču uz manu lidošanas laiku lietus bija mitējies un tāpēc lidojums sanāca tīri tā nekas. Pēc lidošanas gan it sevišķi uz kājām juta, ka kaut kādu slodzi tā lidošana tomēr dod, tomēr skriešanai vēlāk tas, šķiet, netraucēja.

Tā kā vēl līdz skriešanai bija laiks, tad izbraucām cauri Siguldai, kur nopētījām dažnedažādās izklaides, ko piedāvā Sigulda atpūtniekiem, un vienu no tām - nobraucienu ar rodeli un pēc tam uzbraucienu atpakaļ ar slēpošanas pacēlāju, kopā ar Kristapu iemēģinājām. Pēc tam gan raitā solī devāmies atpakaļ uz auto, jo līdz staram vairs daudz laik nebija palicis - kādas 50 minūtes.
Ar nelielu maldīšanos sacensību centru atradām un ātri pārģērbies devos iesildīties. Pārģērbšanās arī atnesa vienu no lielākajām kļūdām šodien - kārtīgi nesašņorētās botas. Aizmirsu uzsiet dubulto mezglu (kurš līdz šim vaļā vēl nav nekad atsējies) kā rezultātā jau neilgi pēc distances sākumā atšņorējās no sākuma viena, bet pēc tam otra bota un skriet uz reiz vajadzēja daudz uzmanīgāk, lai nepazaudētu tās kaut kur distancē. Vienā brīdī arī no kājas bota nomuka un drīz pēc tam arī apstājos, lai nedaudz ciešāk savilktu šņores, tomēr kārtīgi sasiet nepaspēju un tāpēc drīz vien botas atkal bija kļuvušas vaļīgas.
Citādi par skrējienu esmu apmierināts tikai daļēji. Pie sava šī brīža ātruma un pašsajūtas (nedēļas sākumā vispār par skriešanu negribējās domāt) esmu tomēr skrējis diezgan raiti, jo salīdzinot gan ar Ati, gan Jāni Krūmiņu etapu laikus, etapos bez kļūdas esmu skrējis viņu ātrumā, vietām pat kādu sekundi vinnēju. Tomēr, šķiet, divi etapi, kur katrā zaudēju ap 15 sekundēm un vēl daži ar aptuveni 10 sekunžu kļūdiņām nepavisam nav labi. Vienu gan var norakstīt uz botas šņorēšanu, kā rezultātā nepaskatījos kartē un neredzēju, ka pirms paša punkta ir plats grāvis, savukārt vēl arī vietām pirmā minūte deva savu ieguldījumu, jo tas nozīmēja, ka vietām bija jādzen vaga, tomēr 6.vieta Latvijas čempionātā (4.vieta, ja neņem vērā igauņus) it kā jau nav slikti un minimālais mērķis tikšana 6niekā ir izpildīts. Piedevām vēl šis bija mans pirmais LČ sprintā E grupā, jo pagājušogad uz sprintu netiku. Taču ar savu rezultātu zaudēju arī vairākiem junioriem, kuriem bija tāda pat distance, kas nozīmē, ka nākamgad varētu būt krietni sīvāka konkurence kaut vai par to pašu 6nieku.
Rīt tad nu garā distance un, lai arī atkal esmu ticis pie sākuma minūtes (trešā), tomēr jācer, ka startēšana beigās nedos īpašas priekšrocības pār sākumā startējošajiem.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...