ceturtdiena, 2010. gada 25. februāris

Mazuma pieskaņa

. . .

Vakar pēc treniņa aizdomājos par interesantu lietu. Ir reizes, kad treniņam nesanāk īpaši daudz laika, un tā iemesla dēļ treniņš tiek saīsināts. Reizēm gadās, ka treniņš tiek noīsināts jau paša treniņa laikā, taču lielākoties jau iepriekš zinu, ka man daudz laika treniņam nav. Tā lūk aizdomājos par to, kāda ir mazākā distance vai laika sprīdis, dēļ kura būtu gatavs vispār iet laukā no mājas. Man šķiet, ka dēļ 15-20 minūšu skrējiena nemaz netērētu laiku un skriet neietu, jo, ģērbjoties un mazgājoties pēc treniņa, gandrīz vairāk laika tiktu veltīts šim procesam nevis pašam treniņam.

Protams gadās izņēmumi. Pagājušogad Norvēģijā, kad bijām Pasaules kausā, tad vakarā gājām kopā skriet ~15 minūtes ar peldi beigās, taču tas vairāk bija kā tāds atjaunojošs paskrējiens un par treniņu jau to īsti nenosauksi. Tāpat arī orientēšanās sprinta sacensībās sanāk skriet vien ~15 minūtes, taču ar iesildīšanos un atsildīšanos tur tā kustēšanās sanāk krietni ilgāka.

Jebkurā gadījumā, sākot tikai skriešanas gaitas, 15 minūšu skrējiens, iespējams, ir maksimums ko vajadzētu pirmajās reizēs mēģināt, taču arī tad droši vien dēļ 5 minūšu skrējiena jaunais skriešanas aktīvists skriet neies. Bet ar laiku droši vien šis minimālā treniņa slieksnis pieaug. Un tad nu ir jautājums, vai arī Tev, dārgais lasītāj, ir kaut kāds iedomāts minimālais treniņa laiks vai distance, par kuru mazāk Tu neredzi jēgas skriet?

6 komentāri :

  1. pēdējā laikā daudz staigāju, ja ir vairāk kā 2 km, tad uzskatu ka dienas treniņš jau pieveikts un nav jātērē laiks, lai veiktu otru treniņu - alternatīvo - jeb skriešanu :D

    AtbildētDzēst
  2. 26 minūtes. Pagājušo gadu no kādiem 100 treniņiem tas bija īsākais.

    AtbildētDzēst
  3. Vasarā vismaz 5 km, bet ziemā min 4,5 km. Ja iet uz sporta zāli, tad vismaz 1h.

    AtbildētDzēst
  4. 34min. Agrāk man bija atjaunojošie skrējieni, kuriem pēc treniņplāna vajadzēja ilgt ~30min. Sanāca, ka vienmēr skrēju 2 noteiktus apļus pa pilsētu, kuri kopā ilga 34 min. Tā joprojām nekad treniņā neesmu skrējis mazāk par 34min :)

    AtbildētDzēst
  5. iesaku izlasīt:
    http://www.sporto.lv/node/2819

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...