pirmdiena, 2008. gada 17. novembris

Iespaids uz ātrumu #2

. . .

Kā izrādās, tad ir vēl kāds, kam ir radusies interese par to, kā kopā skriešana ietekmē gala rezultātu. Vēl pirms mēneša rakstīju, ka būtu interesanti, ko tādu izpētīt, un kāds ir pacenties to izdarīt pāris dienas atpakaļ.
Šveices lapā www.arua.ch ir atrodams pētījums par to, kā da sakarība ir starp kopā skriešanu un skriešanu vienam. Tāpat tur ir atrodami vairāku pēdējā laikā lielāko maču izvērtējumi un analīze par to, kādu ieguvumu katrs sportists ir guvis no skriešanas kopā. Interesanti arī tas, ka dažiem pat kopā skriešana ir nākusi par ļaunu. Piemēram, Edgars Bertuks, EČ garajā distancē esot pazaudējis 96 sekundes, un, ja visi būtu skrējuši pa vienam, tad Edgaram būtu cerība uz 4.vietu.
Protams, ne visam var ticēt un pēc tabulas arī redzams, ka sportistiem šis iespaids uz ātrumu ir atšķirīgs pat dažādos mačos. Taču kā man e-pastā ziņoja pētījuma autors, tad vidējais pozitīvais iespaids ir ap 6%, kas uzskatāms par gan būtisku. Saistībā ar šo, esot arī doma, virzīt jautājumu uz IOF, lai nākotnē rezultāti lielajos čempionātos netiktu tik ļoti iespaidoti ar kopā-skriešanu.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...