pirmdiena, 2008. gada 13. oktobris

Iespaids uz ātrumu

. . .

Pāgājušās nedēļas skrējiens garajā distancē kopā ar turku man aiz muguras lika atkal atust atmiņā manai senajai domai par to, kā kopā skriešana ietekmē ātrumu distancē.
Skaidrs, ka kopā skrienot ātrums ir lielāks, tā vismaz vajadzētu. Ja disatncē sastopas viena līmeņa sportisti, tad tempu iespējams abi uzturēs pārmaiņus un abu ieguvums būs aptuveni līdzīgs. Toties, ja viens no skrējējiem ir labāks, bet otrs švakāks, tad tā pirmā ātrums pieaugs daudz mazāk nekā tam otrajam. Ciparos tas izskatītos apmēram tā, ka, ja ātrākais etapu veiktu 2 minūtēs, bet lēnākais 2:15, tad skrienot kopā viņi iespējams varētu etapu veikt 1:55.
Tie skaitļi manā piemērā ir izdomāti, taču gribētos zināt vai eksistē kāda noteikta skaitliska sakarība šajā jautājumā. Katrā gadījumā tas būtu labs temats kādam lielākam pētījumam.

1 komentārs :

  1. nu tur jau ir visai daudz blakus apstākļi, tāpēc konkrētus skaitļus varētu nosaukt tikai konkrētiem 2 cilvēkiem, pie tam ne pārāk precīzi, jo Orientēšanās ir diezgan neparedzams sporta veids;)

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...