pirmdiena, 2010. gada 22. novembris

Brāļu kapos svecīšu vakarā

. . .

Vakar vakarā biju Rīgā Brāļu un Meža kapos, kur norisinājās svecīšu vakars, un ļoti daudz cilvēku bija ieradušies kapos nolikt svecītes gan pie sev tuvo cilvēku kapavietām, gan arī pie lielajām piemiņas vietām - Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes kapavietas, pie daudzajām plāksnītēm 1.Pasaules karā un Brīvības cīņās kritušajiem karavīriem Mātes Latvijas Brāļu kapos, un arī citviet kapu teritorijā. Lai arī oficiālajos Staro Rīga bukletos šī vieta minēta nav, tomēr būtu pelnījusi pieminēšanu gan, jo tumsā daudzās svecītes radīja patiešām iespaidīgu un skaistu skatu.

Staigājot pa tik lieliem kapiem, jau dienas laikā atrast nepieciešamo taciņu nav tas vieglākais uzdevums, taču vakar vakarā, kad kapos vienīgo gaismu radīja svecīšu gaismas, vairākus cilvēkus dzirdēju sakām, ka esot nedaudz apmaldījušies. Un tas manī raisīja domas, ka, ja vien nepastāvētu nerakstītais likums par to, ka kapos skriet un trokšņot nav īpaši labi, tad citādi šie lielie kapi Rīgā būtu varen interesanta vieta orientēšanās sprintam. Celiņu tur ir vairāk kā vajag, līdz ar to variantu bezgala daudz. Protams, uzzīmēt to visu būtu varen piņķerīgs darbs, bet vēl grūtāk būtu nokontrolēt to, lai dalībnieki patiešām skrietu tikai pa kapu celiņiem nevis izvēlētos taisnākos variantus cauri kapu kopiņām.

5 komentāri :

  1. Es arī esmu par šo vairākkārt iedomājies un kā reiz attiecībā uz Brāļu un Meža kapiem. Labirints tur ir pamatīgs, kā arī vietām ir kārtīgs reljefs.

    AtbildētDzēst
  2. Nu laikam jau gandrīz visi ir iedomājušies, bet nu tomēr kapi ir kapi.

    AtbildētDzēst
  3. Tā nu gan nebūtu vieta, kur skriet...

    AtbildētDzēst
  4. Man arii taada doma ir ieshavusies praataa,bet tik uz mirkliti apjedzot realitati ka tie ir tomeer kapi. Bet to laikam sauc par profesionaalo idiotismu,ka visur kur dodies,vai arii piem . redzi filmaa (kaa man tas bija pagajusonedelj) mezhu vai kaadu interesantu apvidu, tad pirmaa doma ir par O.

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...