svētdiena, 2009. gada 7. jūnijs

Iesākums sacesību nedēļai

. . .

Līdz ar vakardienas Latvijas čempionātu sprintā aizsākās mans intensīvais sacensību cikls - LČ sprintā vakar, Pasaules kausa vidējā distance otrdien, Pasaules kausa sprints trešdien un Jukolas 1.etapa skrējiens nākamsestdienas vakarā. Protams, tik ļoti saspringts tas grafiks jau nemaz nav, taču tik un tā domājams, ka viegli nebūs :)
Par vakardienas sprintu Ērgļos īpaši daudz stāstāmā nav. Noskrēju labi, un ar otro vietu esmu pat ļoti apmierināts, lai gan, protams, līdz uzvarai pietrūka pavisam maz. Kļūdu praktiski nebija, vienīgi neesmu 100% pārliecināts, ka ceļa izvēle garajā etapā uz 14.KP bija tā pareizākā. Taču tā kā pagaidām etapu laiki nav publicēti, tad grūti salīdzināt ar citiem. Protams, varētu jau novelt kādas sekundes uz startēšanu pašā sākumā, kad garā zāle Ogres upes tuvumā vēl nebija gana izbradāta, un vietām taku nācās dzīt pašam, taču nez vai tas bija izšķiroši. Lai gan Jānim zaudētās 4 sekundes, protams, kaut kur jau atrast varētu. Katrā ziņā tā labākā ziņa no šī pasākuma ir tā, ka sprints bija otrā atlase uz Pasaules čempionātu Ungārijā, un tā vien šķiet, ka, ja nenotiks lieli brīnumi Kāpā, tad šogad būs pienācis tas gads, kad beidzot būšu atlasījies uz Pasaules čempionātu. Protams, vēl ir pāragri ko 100% apgalvot pirms izlase ir nosaukta, taču vismaz ir tā labā sajūta, ka tā varētu notikt :) Sprinta rezultāti
Tad nu nākamie tuvāki mači man būs jau otrdien Somijā, kur startēšu Pasaules kausa vidējā distancē. Trešdien no rīta ir kvalifikācija Pasaules kausa sprinta finālsacensībām, kur no katra no trim priekšskrējieniem finālā tiek 11 sportisti. Fināls gaidām trešdienas vakarā. Kopā startēs ap 120 dalībniekiem, tāpēc pie Pasaules kausa punktiem, ko saņem labākie 40, tikt viegli nebūs. Un arī iekļūšanai sprinta finālā visticamāk būs nepieciešama ļoti liela veiksme, taču tas jau nenozīmē, ka tāpēc es necentīšos. Jāskrien būs ļoti ātri un ļoti precīzi. Un tad jau protams nedēļas beigās Jukola, kur OK Saldus sastāvā (227. numurs) skriešu pirmo etapu.
Jāsaka arī paldies tiem, kas jau pirms prombraukšanas ir paspējuši vēlēt labus panākumus Somijā un likt kaut kādas cerības uz mani. Ja nu vēl kādam ir vēlme pasekot līdzi maniem un arī pārējo Latvijas sportistu (Pasaules kausā skrienam seši - Aija, Mārīte, Inga, Jānis, Mārtiņš un es) startiem Somijā, tad Ziemeļvalstu čempionāta ietvaros notiekošajam Pasaules kausam (2dien un 3dien) līdzi var sekot sacensību lapā www.noc2009.fi, savukārt par Jukolu visu info var atrast caur lielo Jukolas lapu - www.jukola.com, vai arī pa tiešo šī gada Jukolas lapā www.jukola2009.net

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...