otrdiena, 2009. gada 2. jūnijs

Neliels atskats uz Baltijas čempionātu

. . .

Baltijas čempionāts ir aizvadīts par spīti visām traumām un citām grūtībām. Labi vai ne-labi, grūti viennozīmīgi spriest. Katrā ziņā par devīto vietu esmu salīdzinoši apmierināts, neskatoties pat uz to, ka mērķis bija uzlikts pirmais sešinieks. Tomēr septiņu minūšu zaudējums pirmajai vietai ir par daudz. Visnepatīkamākais bija spēku izsīkums distances beidzamajā daļā, kurā pazaudēju vismaz 3 minūtes. Te gan jāsaka, ka, iespējams, edaudz pie vainas bija arī kaut kādas veselības problēmas, jo distances vidū bija sāpes vēderā, savukārt pēc distances dienas otrajā pusē dzīvojos ar pamatīgām galvas sāpēm.
Ņmot vērā, manu aizdošanos atpakaļ uz Rīgu jau uzreiz pēc garās distances finiša, karti dabūjis neesmu. Taču gan pētot citu kartes, gan apskatot splitus, zinu to, ka pēc skatītāja punkta pazaudēju aptuveni trīs minūtes, un līdz tam kļūdās tika atstātas vēl vismaz sešas. Prieks arī par to, ka garajā etapā esmu ticis pie trešā ātrākā laika. Jāsaka gan, ka no tehniskā viedokļa etaps bija gaužām vienkāršs, un, lai arī bez kartes īsti neesmu izpētījis, vai etapa sākumu varēja veikt kaut kā nebūt arī pa taisno, tomēr praktiski 95% etapa tika veikti pa ceļu un stigām, tikai jāskrien. Un arī izvēle starp skriešanu pa pirmo vai otro stigu, patiesībā šķiet īpaši neko neizšķiroša, lai gan zinu, ka atšķirībā no manis, gan Bērcis, gan Vilius, kam laiki etapā labāki kā man, bija skrējuši nevis pa otro stigu kā es, bet gan pa pirmo. Katrā ziņā, iespējams, ka rezultāts garajā etapā ir labs rādītājs skriešanas spējām. Vienīgi stiprais vējš, skrienot pa ceļu, man galīgi nepatika.
Katrā ziņā Baltijas čempionāts nu ir aiz muguras un nu ir jāskatās uz priekšu. Joprojām neesmu pilnībā ticis vaļā no savas kājas traumas, piedevām sestdien mežā esmu arī nedaudz pastiepis potīti, taču cerams, ka sestdien Ērgļos Latvijas čempionātā tas nebūs traucēklis skriešanai. Ņemot vērā, ka jau pirmdien dodos uz Somiju kopā ar Jāni, Mārtiņu, Aiju un Mārīti uz Pasaules kausa posmiem, tad izlēmu, ka skriešana svētdien garajā distancē ir pilnīgi lieka, tad nu šonedēļ skriešu vien sprintu un gatavošos Somijai. Jāiespēj arī vēl kāds nakts treniņš, gatavojoties Jukolai.

3 komentāri :

  1. Tas ir visai savdabīgi, jāteic - aprakstīt čempionātu tādai visai pagarā rakstā, ne reizi nepieminot sporta veidu.. :D Kas tad īsti tas ir - orientēšanās kaut kāda vai skriešana?

    AtbildētDzēst
  2. Orientēšanās, orientēšanās :) Un atskaitot šo vienu garo etapu, kur daudz nācās skriet, citādi mežs bija vairāk kā zaļš un, lai tiktu uz priekšu, bija vietām nopietni jāpiepūlās.

    AtbildētDzēst
  3. Renčik lai tev veicas PK posmos ;) ceru ka dabūsi kādu ieskaites punktu :)

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...