otrdiena, 2009. gada 1. decembris

Ideālais svars

. . .

Pāris dienas atpakaļ caurskatīju savas interneta grāmatzīmes un uzgāju kādreiz saglabātu lapu par sportu ar nelielu zinātnisku ievirzi. Lapā visvairāk manu uzmanību piesaistīja ideālā svara kalkulators sportistiem. Norādot vecumu, dzimumu, augumu, ķermeņa uzbūves tipu, kā arī sporta veida tipu, kalkulators parāda ideālo svaru, kā arī maksimālo un minimālo svaru atbilstoši dotajiem parametriem.

Lai arī rezultāti, protams, nebūtu jāuzskata par 100% pareiziem, tomēr pēc kalkulatora domām mans ideālais svars ir 65 kg, kas nozīmē, ka ar saviem 66-68 kg esmu pat nedaudz par smagu, lai sasniegtu vislabākos rezultātus.

Šajā pat lapā patiesībā ir arī kalkulators, kas aprēķina novirzes no ideālā svara ietekmi uz rezultātu. Uz stundu ilgu skrējienu ar saviem diviem liekajiem kilogramiem es varētu nomest gandrīz divarpus minūtes, ja nomestu šos 2 kg.

4 komentāri :

  1. D.Hubmanns ar augumu 1.79 un saviem 67kg (pēc viņa anketas)ir pasaulē šobrīd labākais, bet Tu tak par viņu garāks..!:)

    AtbildētDzēst
  2. Vakar 02.12 no rīta savās mājās Šveicē pie Hubmanna ieradusies Šveices dopinga kontrole...
    Renār, Tevi vai kādu citu izlases orietieristu Latvijā uz dopingu mūsējie ar ir baudījuši?

    AtbildētDzēst
  3. Uz mājām braucis baudīt neviens nav. Lai gan uz mājām, cik zinu var atbraukt tikai pie tiem, kas ir iekļauti ADAMS programmā un regulāri atskaitās par savu atrašanās vietu. Čempionātos un pasaules kausos gan dopinga pārbaudes tiek ņemtas. Parasti 3-6 labākajiem, kā arī dažiem izlases kārtībā. Man gan nav nācies, taču, cik zinu, Aija un Kristīne un, šķiet, arī Mārtiņš ir tikuši pārbaudīti.

    AtbildētDzēst
  4. sanāk ka man ir minimālais svars - 1,72m - 60kg. Bet teikšu godīgi, bez slimīgās domāšanas par mūžīgo lieko... NU NAV VIS TĀ

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...