piektdiena, 2009. gada 25. decembris

Vējā

. . .

Tad, kad vairs netraucē sniegs zem kājām vai lielais aukstums, noteikti uzrodas kāds cits traucēklis. Pēdējā laikā pat vairāk kā lielais aukstums ir traucējis vējš un lielākoties treniņā puse laika tika pavadīta gana lielā pretvējā. Taču tagad, kad aukstums ir nozudis vējš tikai turpina pieņemties spēkā un starpība ātrumā starp skriešanu pa vējam un pretī vējam ir gandrīz 30 sekundes uz kilometru.

Tas man arī lika aizdomāties par matemātikas uzdevumiem, kad parasti, zinot laivas ātrumu stāvošā ūdenī un straumes ātrumu, bija jānosaka laivas ātrums pret straumei, ko varēja iegūt šos lielumus atņemot, vai arī saskaitot, ja nepieciešams bija noskaidrot laivas ātrumu pa straumei. Nez kāpēc man šķiet, ka skrienot šī vienkāršā formula vairs nedarbojas un, skrienot pret vējam, ātruma samazinājums ir krietni lielāks, nekā skrienot pa vējam.

Lai vai kā - Priecīgus svētkus!

3 komentāri :

  1. sveiki,Renār!vēlos saņemt info,vai Tev ir meils kur varu uzrakstīt?paldies

    AtbildētDzēst
  2. Ar mani var sazināties pa e-pastu renarsroze@inbox.lv

    AtbildētDzēst
  3. Gaisa pretestības spēks ir atkarīgs no ātruma kvadrāta! (vējš tevi nenes, bet ūdens upē nes gan)

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...