sestdiena, 2007. gada 15. decembris

Iepazīstam Rīgas mežus

. . .

Šodien apvienoju braucienu uz Rīgu ar garo treniņu Rīgas pievārtē. Vakar izraku savu karšu karti līdz atradu iepriekš skrietās kartes Langstiņu apkaimē. Tā nu atstāju mašīnu meža vidū un ar Langstiņu, Asaru ezera un Tumšupes kartēm rokā devos meža skrējienā. Lielākoties centos kur var skriet pa apvidu, meklēju kartē iezīmēto punktu vietas(visās bija vecie Magnēta punkti), skrēju vienkārši pa kalnu augšu, būtībā skrēju kur deguns rāda, līdzi sekojot kartē. Kartes nebija pašas jaunākās tāpēc šis tas bija mainījies, jauni izcirtumi, un visvairāk mani pārsteidza jauna māja meža vidū, no kuras diezgan skaļi rejot man pakaļ kādu laiku skrēja, pareizāk sakot laikam centās noķert, kārtīgs vilku sugas suns. No tā "bēgot" iebridu purvā un tā rezultātā, lai arī nebija pagājusi šķiet pat pusstunda kopš treniņa sākuma, bet kājas jau bija slapjas.
Lai arī kartes savā starpā nepārklājas, tomēr aptuvena nojausma, kā no vienas tikt uz otru man bija. Beigu beigās tā pārvietošanās no kartes uz karti izdevās gana laba. Tumšupes kartē esot, pamanīju stirnu, redzēju tūlīt uzreiz vēlreiz stirnu, bet tā šķiet bija tā pati. Kad nu sapratu, ka laiks griezties atpakaļ mašīnas virzienā pa ceļu, kurš vairs neietilpa kartes teritorijā devos atpakaļ un diez gan veiksmīgi tiku atpakaļ, piedevām ar līkumu devos garām iepriekšminētajai mājai ar pakaļskrienošo suni.
Kopā noskrēju ap 20 kilometriem un, lai arī braucot uz mežu biju plānojis skriet ap 2 stundām, tomēr arī 1:42 bija gana nogurdinoši..laikam jau skriet pa apvidu arī 1:42 ir grūtāk nekā pat 2 stundas pa ceļiem. Vienīgi pa ceļiem skriešana vairs nav tik forša, jo kā sapratu, tad viens no "mīnusiem" ziemai ir arī tas, ka ceļi sasalst un skriešana pa tiem kļūst daudz cietāka, kas kājām diez ko patīkami nav.
Te ir arī karte ar manu ceļu un centos arī aptuveni ievilkt karšu teritorijas:

2 komentāri :

  1. skrēji ar ātrumu 5min/km?? baigi ātri priekš treniņa. kur tā steidzies?

    AtbildētDzēst
  2. Īstenībā jau skrēju pavisam mierīgi, bet nu salīdzinoši ar nekartes treniņiem tas bija gauži lēni.

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...