sestdiena, 2007. gada 29. decembris

Pasaules spēles

. . .

Nu jau pagājis krietns laiciņš kopš pēdējā ieraksta. Lai gan nekas īpašs pagaidām nav noticis, ja neskata to, ka dienas paliek garākas, par to, protams, ir prieks. Uzsnidzis gan ir arī neliels sniedziņš, kas skriešanu padara grūtāku, bet nu virsū pamazām arī nāk aukstums, tāpēc grūtības būs vien jāpiecieš. Ak jā, pagājušo svētdien skrienot redzēju stirnu, vēl viens zvērs manai zvēru uzskaitei.

Pasaules spēles:
Vakar Starptautiskā Orientēšanās federācija (IOF) publicēja atlases kritērijus uz Pasaules spēlēm, kas notiks 2009.gadā Taivānā. Šis pasākums ir alternatīva Olimpiskajām spēlēm tiem sporta veidiem, kas lielajās spēlēs nav iekļauti. Grūti gan tos nosaukt par atlases kritērijiem, vairāk tie regulē valstis, kuras varēs pieteikt savas komandas. Īsumā, tiks vērtēti valstu starti nākamā gada pasaules čempionātā Čehijā, dodot punktus par konkrētām vietām un, saskaitot gan sieviešu, gan vīriešu rezultātus atbilstošos punktus par vietām finālos, tiks noteiktas 13 valstis, kuras varēs pieteikt komandu 2+2 sportistu sastāvā. Atlikušās vietas, lai piepildītu World Games kvotu orientēšanās sportā 40+40, IOF aizpildīs ar 2008. gada pasaules čempioniem, nekvalificējušos kontinentu dalībniekiem (1+1) un, ja vēl paliks brīvas vietas, tad kādai valstij varētu tikt arī 3+3 vietas.
Tas viss gan vismaz šobrīd atstāj miglā tītu potenciālu pretendentu sarakstu, jo skatoties pēc IOF valstu ranga Latvija ir ap 18.-19. vietu vīriešu konkurencē, sievietes ir krietni augstāk, taču vai šogad Latvija Pasaules čempionātā bija pēc šīs nākamā gada formulas šo 13 labāko valstu sarakstā būtu interesanti parēķināt. Un vēl jau arī tad, ja valsts tiek starp šīm 13, katra federācija atsevišķi varēs noteikt šos sportistus ko sūtīt.
Katrā ziņā, ja ir vēlme devītajā gadā braukt uz Taivānu, tad ir jātrenējas, lai maksimāli palīdzētu Latvijai tikt 13niekā 2008. gada pasaules čempionātā, un arī jābūt gana spēcīgam, lai pie komandas izveides paņemtu tieši Tevi.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...