sestdiena, 2008. gada 5. jūlijs

Vaidavā

. . .

Tā vien šķiet, ka šodien tika aizvadītas pēdējās sacensības pirms Pasaules kausa O-Ringena laikā. Lai arī skrējiens Apkārt Vaidavas ezeram bija skriešanas nevis orientēšanās sacensības, tomēr tik un tā mači paliek mači.
Distance 11,7 kilometri un aplis pavisam vienkāršs - apkārt ezeram. Aptuveni pirmie 4 kilometri pa zemes/grants ceļu galvenokārt cauri mežam, viss pārējais gabals pa šoseju (pa vidu pat nedaudz sanāca skriet gar Rīgas-Valmieras šoseju). Pa vidu pa kādam nelielam kāpumiņam, viens arī pirms paša finiša, taču to nevar ne salīdzināt ar Jāņa, Jānīša pēdējo kāpumu. Kopā gan uz pulksteņa parādīja, ka kāpums bijis 110 metri.
Dalībnieki bija krietni pāri četriem simtiem, taču startā izdevās nostāties pirmajā rindā, tāpēc arī īpašu problēmu tikt laukā no lielā bara nebija. Jau sākumā krietni ātri aizgāja šodienas uzvarētājs, kuram beigās zaudēju nedaudz vairāk par pusotru minūti, tad tālāk bija vēl divu cilvēku grupiņa, un tālāk jau aiz viņiem pēc aptuveni 2 kilometriem 4.vietā izvirzījos es pārdesmit metrus aiz viņiem. Līdz brīdim, kad sākās asfalts, tā arī skrēju. Asfalts gan uzreiz nedaudz iedeva pa kājām, un, lai arī karstais laiks diez ko patīkams nebija un tāpēc arī viegli nebija, bet centos tomēr skriet cītīgi. Pa vidu uz brītiņu bija patīkam sajūta, kad izskrēju cauri dārza laistāmajam, kas bija iznests uz ceļa pie kādas mājas. Vēlāk gan bija arī vēl trīs dzirdināšanas punkti.
Uz asfalta laikam uz brīdi biju palicis nedaudz lēnāks un tur mani noķēra Rolands (tas kurš Kristapa brālis). Tā arī kopā noskrējām līdz pašām beigām. Un lai arī pēdējā kalnā centos nedaudz kāpināt tempu, tomēr kalnā augšā bijām reizē un tad jau finiša taisnē man vairs variantu nebija - neesmu vēl spējīgs pēc kārtīgi nomaukta gabala vēl uztaisīt finiša spurtu. Tā nu beigās 5.vieta ar rezultātu 39:21. Līdz trešajai vietai pietrūka krietni daudz - vismaz 40 sekundes, taču sestā vieta (Kaspars Kārkliņš) bija vēl tālāk - vairāk kā pusotra minūte.
Tā nu līdz ar sacensību pauzi no rītdienas sākas neliels treniņu cikls ar garo treniņu Mārupē.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...