sestdiena, 2008. gada 20. septembris

Seriāls piebeigts

. . .

Jau labu laiciņu atpakaļ, ka šī gada starts Cēsu rudenī tiks aizstāts ar pēdējo Cēsu skrējienu kārtu - "Apkārt Cēsīm". Brīdī, kad parādījās Cēsu rudens distanču garumi, sapratu, ka tā noteikti būs pareizā izvēle, jo labāk pamokos 30 minūtes skrējienā, nekā pusotru stundu pa Cēsu kalniem, punktus meklējot, vēl jo vairāk, ņemot vērā to, ka bez Cēsu rudens šoruden vēl gaidāmi svarīgāki mači.
Lai nopelnītu Running.lv T-kreklu bija jāstartē gan "Cēsu pavasarī", gan "Jānī Jānītī", gan arī šajā "Apkārt Cēsīm" skrējienā, un pēc šodienas finiša krekls arī tika godam saņemts.
Lai arī organizatori nolikumā minējā, ka distance ir 9,5km, tomēr, zinot pagājušā gada rezultātus, kur uzvarētājs bija skrējis ap 28:20, bija skaidrs, ka aplis ir krietni īsāks, un šodien mājās atbraucot izmērīju, ka reālais apļa garums ir ~8,3km. Protams, kā ierasts šajos Cēsu skrējienos, tad pēdējais ~1,5km bija pret kalnu pa Lenču ielu, kas ved no Pipariņiem un arī Cēsu kapiem.
Mans šodienas rezultāts pat bija labāks kā pagājušā gada līderim - 27:51, tomēr šodien tas deva 5.vietu, par ko arī esmu ļoti priecīgs. Augstāk tikt bija pagrūti, toties prieks par to, ka savu 5.vietu izkaroju jau pieminētajā pēdējā kāpumā, kur no 6.vietas ieguvēja paspēju atrauties par 14 sekundēm.
Uzvarētājam Marekam Florošekam zaudēju nedaudz vairāk kā minūti, taču pārsteigums man bija tas, ka vismaz pirmo kilometru skrēju visam lielajam dalībnieku baram pa priekšu, un tikai pēc tam četru cilvēku grupiņa mani apdzina, lai gan tā brīža skriešanas ātrums īpaši neatšķīrās no tā, kādā skrēju pārējo distanci. Problēmas gan kā ierasts bija ar lejup skriešanu, kur šī pati grupiņa arī atrāvās, un vēlreiz pārliecinājos, ka skriešanu no kalna īsti vēl neesmu apguvis kā nākas. Toties lejupskriešanu, protams, ar uzviju kompensēju distances beigās, jo ar 6.vietas ieguvēju noskrēju kopā lielāko daļu distances, un tāpēc arī galvenā doma bija, kā beigās finišēt pirms viņa.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...