pirmdiena, 2009. gada 12. janvāris

Neliels atskats atpakaļ uz WOC 2008

. . .

Šodien iepazinos ar 2008.gada PČ Čehijā organizatoru gala atskaiti. Tāpat kā PČ ziņas ("WOC News") visa čempionāta laikā arī šī bija krietni interesanta lasāmviela - gan par to kā tika izvēlētas karšu vietas, gan par to kā tika organizētas TV pārraides, gan par to kādus ieteikumus organizatori sūta nākamo lielo o-pasākumu rīkotājiem, gan par daudz ko citu. Katrā ziņa WOC 2008 Final report (no www.woc2008.cz) būtu vērts palasīt jebkuram sacensību rīkotājam arī Latvijā.

Dažas interesantas lietas:
  • Kā izrādās, tad apmeklētāji no Latvijas bijuši septītie cītīgākie http://woc2008.cz apmeklētāji čempionāta laikā;
  • Klātienē visvairāk skatītāju apmeklēja sprinta finālu (~4800 pēc organizatoru aplēsēm), pavisam maz atpaliek garās distances fināls (~4600);
  • Čempionāta budžets bija ~13,5 miljoni čehu kronu (nedaudz vairāk kā 350 000 latu), no tā ~45% veidojušas dotācijas no valsts un pašvaldībām, kā arī ieņēmumi no mārketinga aktivitātēm. Organizatori īpaši piemin arī to, ka valūtas kursa svārstības radījušas apmēram 1 000 000 kronu lielus zaudējumus;
  • IT vajadzībām tika izmantoti 20 laptopi;
  • Kopā 325 cilvēki bija iesaistīti pasākuma organizēšanā (ieskaitot arī paralēlo sacensību rīkošanā).
No pēdējām PČ ziņām (WOC News Nr.12) uzzināju arī to, ka 2013.gadā PČ, iespējams, būs Somijā. Tātad Ungārija, Norvēģija, Francija, Šveice un varbūt pēc tam Somija.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...