svētdiena, 2009. gada 4. janvāris

Atkal apkārt ezeram

. . .

Tāpat kā pirms gada saņēmu ielūgumu uz OK Saldus ikgadējo treniņu - skrējienu apkārt Cieceres ezeram. Pagājušogad treniņu sākām un beidzām 'Zvejnieku" pirtī Cieceres ezera krastā, turpretī šogad pēc treniņa bija paredzēta pelde Saldus peldbaseinā, tāpēc arī treniņš tika sākts Saldū pie baseina.
Pagājušajā gadā treniņu grūtu padarīja lielais vējš, taču atšķirībā no šī gada gaisa temperatūra pirms gada bija vien -6. Šorīt no rīta Ogrē bija -18, Saldū pat esot kautu kur bijis -22. Ceļā uz Saldu vietām ļoti stipri sniga, taču cerējām, ka Saldū laiks būs labāks. Un tā patiesi arī bija. Vēja tikpat kā nebija, vien skrienot gar ezera A krastu brīžiem nedaudz vējš pūta sejā, laukā spīdēja saulīte, protams, sals tik un tā bija jūtams (domāju, ka -10 bija kā minimums), taču skriešana bija gana patīkama. Arī sasnigušie lauki ar apledojušajiem kokiem padarīja skrējenu arī acij baudāmu. Visvairāk mani priecēja, ka ceļi pa kuriem skrējām, bija gluži labā stāvoklī. Mašīnas bija braukājušas gana daudz pa šiem lauku ceļiem, un tāpēc sniegs bija gana pieblietēts, lai skriešanas ātrums īpaši neietekmētos no šiem ziemīgajiem apstākļiem.
Atšķirībā no pagājušā gada skrietgribētāju bija krietni mazāk, kopā bijām vien septiņi. Laikam jau aukstums daļu būs nobiedējis, taču šie septiņi treniņu pievieca godam, katrs gan pēc savām spējām un varēšanas. Es visu apli noskrēju kopā ar Ati un pēc kartes samērītos 29,9 kilometrus pieveicām 2 stundās un 12 ar pusi minūtēs. Tā kā šogad treniņa sākumvieta atradās tālāk no ezera kā pagājušogad, tad arī kopējais garums sanāca nedaudz lielāks.
Pēc treniņa, kā jau plānots, izbaudījām Saldus ūdens priekus. Neliela pelde baseinā, pasēdēšana burbuļvannā un pasildīšanās pirtiņā, tas viss bija tieši laikā, lai nedaudz relaksētos pēc garā treniņa. Treniņš bija patiešām jauks un jācer, ka izdosies to atkārtot vēl kādu gadu.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...