pirmdiena, 2010. gada 22. februāris

Par olimpiskajām spēlēm un pasaules čempionātu

. . .

Lai arī olimpiskās spēles Vankūverā rit pilnā sparā, tomēr ļoti daudz laik veltīt TV pārraidēm nesanāk - cenšos ievērot vismaz kaut kādu režīmu un pa nakti gulēt. Taču tik un tā ik pa laikam šo to no olimpiādes redzu. Vakar, piemēram, interesanti bija dzirdēt šorttreka pārraidē, ka Korejas sportistiem par uzvaru olimpiskajās spēlēs valsts nodrošina dzīvi uz visu atlikušo mūžu. Nez cik tajā it patiesības, taču tāds novērtējums no valsts puses patiesi ir ko vērts.

Taču galvenās pārdomas man bija par to, ka bieži vien ir dzirdēts, ka medaļa olimpiskajās spēlēs ir daudz vērtīgāka kā zelta medaļa Pasaules čempionātā. Vai tā patiesi ir, to jau gan varētu pateikt tikai kāds, kas pie olimpisko spēļu un pasaules čempionāta medaļām ir ticis. Tomēr, manuprāt, vienīgais iemesls, kāpēc tas tā varētu būt, ir tāpēc, ka olimpiskās spēles piesaista daudz lielāku skatītāju pulku un sportista sasniegumu - zelta medaļu olimpiādē, ievēro daudz vairāk cilvēku salīdzinot ar pasaules čempionātu. Ja pēc uzvaras saņem daudz vairāk atzinības vārdus, daudz vairāk intervijas un publicitātes nekā pēc kāda cita sasnieguma, tad noteikti ar laiku šķiet, ka tāds panākums ir svarīgāks un nozīmīgāks par citiem. Līdz ar to sanāk, ka olimpiskās zelta medaļas kā visvērtīgākās medaļas veidols ir tikai psiholoģisku faktoru rezultātā radies - tā teikt - viss ir tikai galvā :)

9 komentāri :

  1. Domāju, ka lielākoties, olimpiskā medaļa ir vērtīgāka par PČ medaļu tāpēc, ka olimpiskās spēles notiek tikai reizi 4 gados. Tātad, tās ir grūtāk iegūt, jo ir mazāk iespēju.

    AtbildētDzēst
  2. Olimpiskās spēles ir kaut kas īpašs. Notiek ik pa 4gadiem un nav komercijas - reklāmas visos stūros.

    AtbildētDzēst
  3. Es ar uzskatu, ka atslēgas vārdi te ir tie 4 gadi un lielāka atpazīstamība. Reklāmas noteikti ir, tik slēptās. Ne jau prieka pēc lielie sporta zīmoli cīnās par to, kurš ģērbs "muskuļoto" valstu sportistus. Un valsts jau tik tādēļ rīko olimpiskās spēles, lai reklamētu sevi.

    AtbildētDzēst
  4. Vērtīgākas, tāpēc, ka visi sportisti, kas tur piedalās, to uztver nopietnāk, gatavojas nopietnāk, nekā PČ, jo olimpiskās spēles ir kā atskaites punkts 4 gadu ciklam.

    AtbildētDzēst
  5. Gribu izglītoties sportā- jautājums jums - tajā gadā, kad olimpiskās spēles ,tad arī ir pasaules čempionāti tajās disciplīnās? Tad jā tad olimpiskās medaļas varētu būt citā vērtībā (augstāk vērtējamas), bet citādi, ja tajā gadā nav tajās disciplīnās pasaules čempionāti, tad jau olimpiskās spēles tikai ar nosaukumu un to ka visu sporta veidu sacensības notiek kopā atšķiras.

    AtbildētDzēst
  6. Nu šķiet, ka ir sporta veidi, kam olimpiskajā gadā ir pasaules čempionāts un ir arī tādi, kam nav. Tad jau sanāk, ka olimpiskās medaļas prestižs atkarīgs no sporta veida...

    AtbildētDzēst
  7. nu jā tā domājot var nonākt arī pie tāda secinājuma:))

    AtbildētDzēst
  8. olimpiskās spēlēs tiešām ir labakās ar to ka visi sporta veidu sacensības norisinas vienā vietā un laikā, jo tad nav jāmeklē un jāgaida kad būs sacensības tajos sporta veidos kas interese, un tad tie izskaisīti, a te visi vienā un miers:) un vēl piedavām visus rāda pa visu valodu kanāliem :)
    tā olimpiāda beigās vien varen feina lieta sanāk :)

    AtbildētDzēst
  9. Olimpiskais čempions nekad nav "eks", kamēr pasaules - tikai līdz nākošajam čempionātam.

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...