piektdiena, 2010. gada 2. aprīlis

Sākam...

. . .

Tas brīdis ir klāt, kad sākas orientēšanās 2010.gada sezona. Lai arī daudzviet vēl var atrast sniegu, Ogres slēpošanas trasē Zilajos kalnos vēl aizvakar pat varēja slēpot, tomēr jācer, ka rīt Ventspilī Kurzemes pavasarī distancē maksimāli izdosies izvairīties no sniega."

Sezonas sākums vienmēr ir īpašs notikums, jo tas ir brīdis, kad beidzot ir iespējams pārbaudīt, cik veiksmīga ir bijusi gatavošanās sezonai un cik vērts ir bijis ieguldītais darbs. Piedevām var redzēt, cik veiksmīgi sagatavoties ir izdevies citiem sportistiem. Orientēšanās sportā ir krietni vien grūtāk paredzēt to, cik labs būs rezultāts uz citu fona, zinot vien savas fiziskās spējas, jo klāt nāk vēl orientēšanās, kur pieļautās kļūdas distancē ātri vien sabojā to, ko esi ieguvis, skrienot ātrāk par konkurentiem. Stadionā ir daudz vienkāršāk prognozēt savus spēkus uz apkārtējo fona tādā ziņā, ka zini, ja pirms sezonas esi bijis spējīgs izskriet konkrētu rezultātu, tad no tā jau var ko pateikt. Mežā vispirms nākas tikt galā ar karti, izdarīt to maksimāli ātri, un tikai tad vari cerēt, ka rezultāts būs tuvu tam maksimumam, ko esi spējīgs sasniegt.

Tad nu rīt arī es varēšu redzēt, cik gatavs esmu sezonai. Fiziski jūtu, ka vēl ir kur pielikt, it sevišķi ātrumā, bet arī līdz sezonas galvenajiem startiem vēl ir laiks. Taču mežā, kā jau minēju, pirmkārt visu izšķirs orientēšanās, it sevišķi tādā tehniskā apvidū, kāds mūs sagaida Ventspils apkārtnē.

1 komentārs :

  1. Ventspili vēl esot daudz sneiga.. tapēc ari šoreiz nepiedalos mačā, bet nu lai veicas! :)

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...