piektdiena, 2010. gada 19. novembris

Pēdējā laika notikumi

. . .

Krietni pasen neko neesmu rakstījis. Kāpēc? Nu, ja vien nav bijušas kādas sacensības, tad īpašu pieminēšanas vērtu notikumu jau parasti nav. Nu jā, protams, man vēl gadās visādas traumas, taču patiesībā tieši par traumu - suņa kodumu, jau arī bija pēdējais ieraksts blociņā. Koduma vietas par laimi ir sadzijušas, un vēl atlikusi vien pēdējā pote.

Pēdējās nedēļās esmu skrējis divās sacensībās. Gluži nejauši uzzināju par krosa skrējienu Zilajos kalnos Ogrē pagājušajā svētdienā, un nolēmu, ka, ja reiz tas ir praktiski pie mājām, tad kāpēc neuzskriet. Distance 10km, lai gan patiesībā katrs no četriem apļiem bija 2.375 km garš. Sāku diezgan ātri, taču skriešana pa kalniem nav bijusi pēdējā laikā pārāk bieža nodarbe, tāpēc līdzenumā uzņemtais ātrums diezgan strauji tika nobremzēts pie katra no trim lielajiem kāpumiem katrā no apļiem, un galu galā finišēju otrais ar rezultātu 35'20", aptuveni 40 sekundes aiz lietuviešu skrējēja Vytautas Gražys. Tā kā pirms diviem gadiem šo pašu trasi biju skrējis pusotru minūti ilgāk, tad tik un tā pārāk liela bēda par palikšanu otrajam nebija. Vienīgais mīnuss bija tas, ka manai mugurai ne pārāk patīk kalni, ko jau vairākkārt esmu pamanījis, tāpēc pēc mača pāris dienas nācās sadzīvot ar nelielām sāpēm muguras lejas daļā.

Nu un vakar, kā jau ierasts 18.novembrī, devos uz Rembati, kur notika ikgadējais skrējiens par godu Latvijas svētkiem. Patiesībā kopā uz Rembati braucām piecatā, un visi pieci arī startēja skrējienā - cits lielajā, cits mazajā aplī, bet visi tika pie izkustēšanās 18.novembra dienā. Aplis Rembatē ir 10.9 km garš (rīkotāji gan raksta, ka 10.8 km, bet nu tā jau maza starpība), un uz starta stājos ar domu uzlabot savu iepriekšējo gadu labāko rezultātu 38'12". Skrējiens izdevās patiešām labs, jau praktiski no paša sākuma skrēju viens pats, un galu galā finišēju ar laiku 36'12", kas, iespējams, ir arī jauns apļa rekords (2001.-2004.gada rezultātus rīkotāji ir kaut kur nozaudējuši, taču ir ziņas, ka vienā no šiem gadiem brāļi Kaimiņi finišējuši ar līdzīgu rezultātu). Par skrējienu biju patiešām priecīgs, un tas deva pārliecību par treniņos paveikto, jo jau labu laiku treniņi ir bijuši pakārtoti sezonas noslēdzošajam startam pēc nedēļas - Florences maratonam.

5 komentāri :

  1. Labi laiki!

    p.s. Man arī mugura sāp pēc kalniem pēdējā laikā. Nez ir kādi vingrinājumi, lai to nostiprinātu?

    AtbildētDzēst
  2. Sveiks!
    Apsveicu!
    Kas tad Florencē 1/2 vai pilnais?

    AtbildētDzēst
  3. apskatījos maratona kartē un liekas, ka maratona maršruts pilnā garumā ir daudz feināks nekā skrienot vairākus apļus.
    Nu noskrien tos makaronēdājus!

    AtbildētDzēst
  4. Apsveicu.... ar 7. vietu starp eiropieshiem un visticamak kaadu 3. starp baltajiem. SUPeR!! lepojos! turklat aukstajaa un lietainaja Florencaa. ari te esmu un savu pirmo maratonu veicu pa 3:15:38... :) Sandris

    AtbildētDzēst
  5. Fantastiski! Sveicu ar patiesi cienījamu pirmā maratona rezultātu! Tā tik turēt - veiksmes un izturības vēlējumi arī turpmāk!:)

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...