piektdiena, 2012. gada 26. oktobris

Pēdējās stundas pirms Frankfurtes maratona

. . .

Līdz BMW Frankfurtes maratona startam ir atlikušas vairs mazāk par 50 stundām, un pavisam drīz arī tiks mērots ceļš no ziemīgās Latvijas uz, cerams, nedaudz mazāk ziemīgo Vācijas piekto lielāko pilsētu Frankfurti, kas ir Frankfurtes desiņu dzimtene, viens no lielākajiem finanšu centriem Eiropā un arī diženā vācu dzejnieka un "Fausta" autora J.V.Gētes dzimtā pilsēta.
Tiem, kam svētdienas rītā 10.00 pēc Vācijas jeb 11.00 pēc Latvijas laika uznāks kāre vērot maratonu, būs iespēja to darīt internetā, jo maratonu rādīs vācu televīzija HR, kuru noteikti dažs labs var redzēt arī savā satelīttelevīzijas piedāvājumā, bet pārraidi varēs redzēt arī viņu mājaslapā online video straumējumā. Rezultātiem dzīvajā varēs sekot arī Frankfurtes maratona tiešsaistes rezultātu sadaļā.
Organizatori man ir piešķīruši 51.starta numuru, līdz ar to starta pozīcija, cerams, būs visai laba. Taču, tā kā galvenais ir nevis tas, kurš esi startā, bet gan tas, kurš un cik ātri šķērso finiša līniju, tad aicinu turēt īkšķus, lai svētdien man veiksmīgi izdodas tikt līdz finišam uz Frankfurt Festhalle sarkanā paklāja ar cienīgu rezultātu. Nedaudz bažīgu mani dara mana kreisās kāja, kuras sēžas muskuļa rajonā par sevi jau kādu laiku par sevi atkal liek manīt sēžas nervs, kurš par sevi, skrienot atgādina, taču citādi pašsajūta ir laba, un atliek tikai skriet.
Laika prognozes rāda, ka svētdien gaisa temperatūra būs nedaudz zemāka kā Frankfurtē ierasts šajā laikā, un pa nakti termometra stabiņš varētu noslīdēt arī zem nulles, pietuvojoties šī brīža Latvijas temperatūrām, taču vismaz nokrišņus nesola, līdz ar to pa kupenām jāskrien visticamāk nebūs. Dienas laikā tiek solīts, ka temperatūra varētu pakāpties arī līdz +5 grādiem, kaut arī, uzpūšot vējam, sajūtas var būt arī, ka patiesībā ir vēsāks. Katrā ziņā bez cimdiem laikam neiztikt, bet ceru, ka pārāk auksts tomēr skrienot nebūs.
Visbeidzot, jāpiebilst, ka maratons varētu būt interesants arī no tā viedokļa, ka pašreizējais pasaules rekorda īpašnieks Patrick Makau ir solījis, ka centīsies labot savu rekordu. Bez viņa Frankfurtē startēs vēl vesela kaudze ātru skrējēju, to skaitā arī visu laiku otra ātrākā 10 000 metru skrējēja sievietēm Meselech Melkamu, kam šis būs debijas maratons. Līdz ar to, pie labas apstākļu sakritības, Frankfurtes maratons var nest patiešām augstvērtīgus rezultātus. Galu galā sievietēm par rezultātu zem 2 stundām un 20 minūtēm pat piesolīti 80 000 eiro, un, neņemšos minēt, kas ir apsolīts vīriem par pasaules rekordu.

5 komentāri :

  1. Lai sacīkšu adrenalīns nomierina to nervu!

    AtbildētDzēst
  2. Izskatās jau, ka uz šo maratonu esi tīri labi pastrādājis (vismaz šoreiz ir vairāk publikāciju), tendence bijusi, ka rezultāti ir uzlaboti, tad nu domāju, jebkuram Tavam sekotājam ir klusa ticība, ka viss izdosies! Noskrien.lv vajadzēja noorganizēt sporta bāru, kurā rādītu šo maratonu!

    AtbildētDzēst
  3. mēģināšu ieraudzīt!:)puse noskrieta,tak ģeržatj,kā krievi saka...

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...