svētdiena, 2008. gada 10. augusts

Soļos pa mežu

. . .

Salīdzinājumā ar pagājušā gada garo distanci esmu uzlabojis distances laiku par 18 minūtēm. Arī vieta ir krietni labāka, lai gan arī dalībnieki pagājušogad bija uz pusi vairāk. Kopumā varu teikt, ka apstiprinājās fakts, ka garā distance labi uzplānota ir patiesi labākā iespēja izbaudīt kārtīgu orientēšanos. Diemžēl šodien negāja ne ar orientēšanas un ar skriešanu vēl vairāk.
Distanci iesāku ļoti pieklājīgā ātrumā, tomēr jau uz ceturto KP atstāju tuvu pie 3 minūtēm. Tomēr Jānis Krūmiņš, kurš startēja 3 minūtes aiz manis, noķēra mani vien pie 11.punkta, uz kuru arī kādas 2 minūtes nokļūdījos. Prieks, ka distances sākuma daļā biju vinnējis pat 4 etapus, un vislielākais prieks par uzvarēto garo etapu, kur izvēlējos iet pa taisno pa stigu, lai gan gluži reāls izskatījās arī ceļš pa kreisi apkārt.
Iespējams, ka ātrais sākums un skriešana pāris etapus kopā ar Jāni arī bija par iemeslu tam, ka jau pēc pēc otrās dzirdināšanas pārvietošanās uz priekšu kļuva visai grūta un vairākus etapus pēc tam veicu pa daļai skriešus, pa daļai soļojot. Arī apēstā želeja (bez ūdens uzdzeršanas) īpašus uzlabojumus manā ātrumā neieviesa un tāpēc vairākus punktus veicu kopā ar elites grupas meitenēm - Kristīni un Zandu.
Organizatori arī bija ļoti labā vietā ielikuši skatītāju punktu (pareizāk sakot punktu, kas bija ļoti tuvu finišam), jo tieši tur bija viena no vietām, kad radās doma par izstāšanos, tomēr sapratu, ka jācīnās līdz galam, jo ne jau izstāšanās dēļ gāju mežā. Gar Gaujas vecupēm arī gāja visai grūti, piedevām daudzās nātres joprojām liek sūrstēt kājām, jo pirms starta savas garās zeķes biju nolocījis uz leju un tā arī visu distanci noskrēju.
Šodien arī biju pārsteigts, ka vienam no bučiem atšņorējās dubultais mezgls, ar ko gan visai raiti tiku galā. Vēl arī atklāju, ka ar EMITu rokā ir diezgan neērti ēst ogas, (daudzās brūklenes, avenes un citas ogas, kas bija mežā ik pa laikam iemetu mutē, lai kaut nelielu enerģijas devu gūtu), ogas noplēšot tās paliek saujā zem EMITa un tad nu pagrūti tās apēst.
Vēl arī mežā redzēju aļņu māti ar mazo alnēnu, kas garajā etapā stāvēja kādu gabalu man priekšā uz stigas un kādu laiku nekustējās, tāpēc uzbļāvu, lai nebūtu man ar tiem abiem jāsatiekas.

2 komentāri :

  1. Vot kā tu pa mežu soļiem ej, gan gribētu redzēt :D

    AtbildētDzēst
  2. kas tad tā par attieksmi renchik?

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...