sestdiena, 2009. gada 15. augusts

Apgūstam Ungāriju

. . .

Vakar īsi pirms pusdienlaika pēc 18 stundu braukšanas ieradāmies Miškolcā, pasaules čempionāta ciematā (WOC village), kas izvietots Miškolcas universitātes studentu pilsētiņā. Pirmais īsais kāju izkustināšanas treniņš bija 20 minūšu garumā pa universitātes teritoriju ar vietējo sprinta karti rokās.
Vakarā aizbraucām arī uz oficiālo treniņkarti. Ņemot vērā, ka man būs jāskrien garā distance un vidējo neskrienu, tad piedāvāto 1:10000 karti nemaz nepētīju, bet devos lielajos kalnos ar otru 1:15000 mēroga karti. Pusstundas laikā apskrēju pāris tuvākos punktus, un guvu arī pirmos iespaidus par apvidu - kalni, protams, lieli, bet, ja spēks ir, uzskriet var, tikai jāpiespiež sevi. Ātrumi noteikti būs lieli, jo redzamība ir ļoti laba un pamats zem kājām pietiekami ciets, vietām tikai zem lapām ir akmeņi, kur jābūt uzmanīgākam. Orientēšanās pa lielam būs atkarīga no precīzas virziena un attāluma izjūtas, jo diži daudz detaļu, ko kartē lasīt nav.
Šodien pēc brokastīm (baro ļoti labi, un arī sadzīves apstākļi kopumā ir gluži ok) devāmies uz to pašu karti, kur aizskrēju uz tālāko kartes galu, kur nogāzes vairs nebija tik stāvas, taču tik un tā 50 minūšu laikā 330 metrus kāpuma savācu (no tiem gan 100m bija pirmajās septiņās minūtes, lai "uzrāptos" uz starta vietu).
Rīt jau pirmā sacensību diena ar vidējās kvalifikāciju, bet mans pirmais starts būs pirmdien no rīta - garās distances kvalifikācijā.

1 komentārs :

  1. esi uzmanīgs ar ēšanu! Atceries - labāk pēc 6iem vakarā vairs nepadoties vēderpriekiem un nemieloties ar ungāru treknajām kūciņām!;)

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...