otrdiena, 2010. gada 9. marts

Savlaicīgie čehu plāni

. . .

Šodien uzgāju internetā, ka Čehijas o-federācija bija publicējusi izlašu atlases kritērijus 2010.gada sezonai jau 23.novembrī. Lūk to var nosaukt par savlaicīgu plānošanu, kur jau uzsākot ziemas treniņciklu vari plānot, kur un kā Tev būs jāstartē, lai tiktu izlasē. Kaut gan, ja paskatās, ka norvēģi savus kritērijus publicēja vien vakar, t.i., 8.martā, tad Latvijas atlašu publicēšana janvāra beigās ir pat gluži pieklājīgā atstatumā no sezonas sākuma. Katrā ziņā arī mums ir kur augt ar savlaicīgu plānošanu, par ko rakstīju arī kādā janvāra ierakstā.

6 komentāri :

  1. 1. Ja ir šāda sistēma, tad atlasēm noteikti būtu jābūt publicētām krietni vien laicīgāk;
    2. Vajadzētu atlases sacensības max apvienot - nu nav nepieciešamas uz katrām sacensībām jaunas atlases (jo mazāk šādu maznozīmīgu startu, jo labāk!);
    3. Somu sistēma - treneri nosauc izlases kandidātus pēc katras konkrētās sezonas... tiek rīkotas regulāras nometnes... īsi pirms galvenajiem startiem, notiek atlases sacensības, kurā no kandidātiem tiek izvēlēti dalībnieki konkrētajam startam... (vārbūt tāpēc Norvēģu atlases tiek publicētas tik vēlu, jo viņiem ir līdzīga sistēma?!)

    AtbildētDzēst
  2. par iepriekšējo komentāru:
    pirmajiem diviem punktiem piekrītu, bet trešajam jāņem vērā, ka somiem ir gan vairāk līdzīga līmeņa sportistu, gan vairāk piķis. Latvijā tādi "īstie" kandidāti varētu būt ļoti maz, bet diezgan daudz tādu, kas vienu gadu varbūt tiek izlasē, bet otru ne. līdz ar to daudz ko izšķirtu iekļūšana/neiekļūšana kandidātos (pieļauju, ka tā tas bija, kad bija atbalsts no OC Ventspils A izlasei, varbūt vēl ir?!). es piekrītu, ka izlases nometnes būtu noderīgas, bet tām būtu jābūt vienlīdzīgi pieejamām daudziem, savukārt "īstajiem" kandidātiem uz sasniegto rezultātu pamata varētu nodrošināt nopietnāku atbalstu.

    AtbildētDzēst
  3. Renār, uzraksti lūdzu savu redzējumu par Sporta pārtikas lietošanas nozīmi orientierista dzīvē...vai bez speciālas Sporta pārtikas lietošanas ir iespējams sasniegt augstus rezultātus orientēšanās sportā?

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par jautājumu, kādā no nākamajiem ierakstiem pievērsīšos šim jautājumam.

    AtbildētDzēst
  5. Jebkurā gadījumā, pēc katras sezonas ir iespējams nosaukt konkrētu skaitu izlases kandidātus, jāizstrādā ir tikai atlases kritēriji - starti LČ, galu galā pamatots treneru lēmums! Tālāk notiek darbs ar kandidātiem, pavasarī tiek veikta iekšēja atlase un izlase ir nokomplektēta. Protams, ka tiek nozagta iespēja tiem, kas piemēram sezonu ir izlaiduši, vai nolēmuši aktīvi gatavoties tikai uz nākošo sezonu. Bēt, kā zināms, kvalitatīvi sagatavoties nav iespējams par tik īsu laiku (viens ziemas treniņu cikls). Un lai arī kāds sagatavojas labāk par izlases kandidātiem, tad viņam ir iespēja sezonas gaitā parādīt, ka ir gana stiprs un iekļūt starp kandidātiem uz nākošo gadu, jo lielie čempionāti notiek katru gadu!

    AtbildētDzēst
  6. Nu pamatots treneru lēmums gan ir visai apšaubāms kritērijs. Tas jebkurā gadījumā galu galā būs viena cilvēka subjektīvs viedoklis, ja vien lēmuma pieņemšanai nav noteikti kritēriji.

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...