otrdiena, 2008. gada 22. janvāris

Procenti par daudz

. . .

Šad un tad pēc noskrietās o-distances ir gribējies uzzināt, cik tad patiesībā esmu noskrējis, lai zinātu kāds ir bijis patiesais ātrums, jo tieši pa sarkano līniju jau noskriet neizdodas. Ja vien mājās nav iespēja ieskanēt karti un izmērīt OCADā reālo garumu vai arī ja nav pieejams kurvometrs (tā laikam sauc to ierīcīti ar kuru novelk pa iezīmēto ceļu un iegūst precīzo garumu), tad vien jāpaliek nezinot.
Vakar (lai gan kaut kad iepriekš jau biju to redzējis) internetā uzgāju programmiņu Pegas-O (pareizāk sakot ar tās palīdzību taisītus failiņus). Visa doma ir iekš tā, ka tā ir, līdzīgi kā Latvijā lietotais Routegadgets, veiktā ceļa simulācijas programmiņa. Taču atšķirībā no Routegadgeta tā parāda arī reāli veikto ceļu salīdzinājumā ar oficiālo distances garumu. Un klāt arī procentus par cik reāli veiktais ceļš ir garāks par oficiālo.
Nedaudz papētot dažu sacensību analīzes (sevišķi daudz gan tādu nav), secinājums par papildus noskrieto procentu ir tāds, ka:
  • Vidējām distancēm tas svārstās no 6-7% līdz apmēram 12%, viss gan ir atkarīgs no apvidus.
  • Garajai distancei tas ir 10-15% robežās, lai gan tuvāk 15%, tāpat atkarīgs no apvidus.
  • Jo baltāks mežs, jo papildus noskrietais garums ir mazāks, jo zaļāks un kalnainākais, jo tas ir lielāks. Tomēr zaļākam mežam ir lielāka ietekme nekā kalniem. Iespējams tāpēc, ka apkārt zaļajiem skrien lielāks procents nekā apkārt kalniem (liela daļa skrien tiem arī pāri).
  • Sprints ir ļoti īpaša distance un tur no plānojuma un apvidus papildus noskrietais var būt pat 50%, līdz ar to šeit kaut ko īpaši paredzēt ir grūti.
Te arī viena no kartēm: Vidējā distance sievietēm CISM Brazīlijā

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...