trešdiena, 2008. gada 5. novembris

Piedalīšanās sports

. . .

Spectator sports such as football and participatory sports such as running are different. Most football fans are not football players, but nearly every running fan is a runner.
Visnotaļ interesanta frāze un domu gājiens, par ko nebiju aizdomājies. Šo teikumu no runningtimes.com raksta latviski nav nemaz tik viegli pārtulkot tā, lai tas skanētu tikpat labi. Taču galvenā doma ir tā, ka sporta veidi, kas ir domāti vairāk skatītājiem un tie, kas ir vairāk domāti dalībniekiem ir ļoti dažādi, un tie, kas fano par tiem pirmajiem sporta veidiem, lielākoties nav sportisti šajos sporta veidos, savukārt tie, kas fano par tiem otriem sporta veidiem, arī ņem aktīvu dalību tajos. 
Nedaudz sarežģīti, bet ir skaidrs, ka arī orientēšanās sports ir piedalīšanās sports. Un kā turpinājums un secinājums šim teikumam rakstā ir vārdi, ka "mēs ne tikai vēlamies apbrīnot pasaulē labākos, bet arī mācīties no viņiem" lai būtu tādi pat kā viņi.

2 komentāri :

  1. Skatītāju sporta veidi (piemēram, futbols) atšķiras no dalībnieku sporta veidiem (skriešana, piemēram). Reti kurš futbola fans ir futbolists, taču gandrīz visi skriešanas līdzjutēji ir skrējēji.

    AtbildētDzēst
  2. Nu jā, tā jau es arī māku :) Vienkārši tīri teorētiski tāda dalījuma "skatītāju un dalībnieku sporta veidi" vismaz pagaidām nav.

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...