otrdiena, 2009. gada 3. februāris

Sportiskā alkatība

. . .

Lasot par Anatolija un Valtera piedzīvojumiem Zviedrijā, aizdomājos par tādu lietu kā 'sportiskā alkatība'. Termins ir manis paša izdomāts, un tas varētu tulkoties apmēram tā: Sportiskā alkatība - nomainot treniņu vidi, vēlme izmēģināt pēc iespējas vairāk jaunās treniņu iespējas. Principā domāju, ka tā ir lieta, ar ko ir saskāries vairāk vai mazāk ikkatrs. Atceroties kaut vai nometni Ventspilī, arī es centos izmantot pēc iespējas vairāk piedāvātās treniņu iespējas - pat trīs treniņi dienā. Lai gan var apšaubīt, vai tas patiesi bija vajadzīgs. Taču te sportiskā alkatība ņem virsroku, nu gluži tāpat kā reizēm pie galda pilna ar gardumiem, kad gribas nobaudīt no visa pa drusciņai, lai gan it kā apzinies, ka pēc tam varētu būt arī nepatīkamas sekas no pārēšanās.
Visumā jau varētu uzskatīt, ka sportiskā alkatība pati par sevi nav nekas slikts, ik pa laikam nelielas izmaiņas treniņprocesā ir pat vēlamas. Taču, kas par daudz, tas par skādi, un pārmērīga sportiskā alkatība var novest pie ierastās harmonijas izjaukšanas, kas var tālāk novest pat pie traumām vai slimībām.
Teorētiski sportiskajai alkatībai pastāv arī cits veidols, kad tiek izmantoti visdažādākie treniņu līdzekļi, nevis, lai vienkārši tos izbaudītu un izmēģinātu, bet, lai akli censtos par visām varītēm un pēc iespējas ātrāk uzlabot savu sportisko gatavību.


4 komentāri :

  1. Manuprāt ļoti neizdevies apzīmējums tam, par ko esi aizdomājies. Galvenokārt tāpēc, ka Tu domā par vienu, bet savā tekstā to apzīmē ar pavisam ko citu, kas netiešā veidā aizvaino jebkuru, kurš trenējas līdzīgi un tieši abus minētos puišus.
    - Tās protams ir tikai un vienīgi Tavas domas, tāpēc nav patīkami lasīt "avīzē" kaut ko tik aplamu.

    AtbildētDzēst
  2. Man gan šķeit ka apzīmējums ir tīri vietā. Un man arī radās doma, vai Valters tur biku nepārķers ar pārtrenēšanos. Un beigsies ar to, ka atbrauks atpakaļ vēl vājāks, nekā aizbrauca. Varbūt to tik labi izprotu, jo pats jau nedēļu esmu spiests veseļoties un netrenēties

    AtbildētDzēst
  3. Nebiju domājis nevienu aizvainot. Un kā jau rakstīju, tad mazās devās tā nemaz nav slikta lieta, bet kā jau ar visām lietām, ne vienmēr ļoti daudz nozīmē arī ļoti labi. Protams, ka viens pats nosaukums bez sīkākas izskaidrošanas varētu izklausīties ne pārāk labvēlīgs. Vēl jau arī pastāv iespēja, ka ne tā esmu saprasts :)

    AtbildētDzēst
  4. Pirmās nedēļas eiforija ir beigusies, un pārtrenēties nevienam nevajadzētu. Tas vai šādas treniņmetodes būs tās īstās, lai uztrenētos, mēs redzēsim pavasarī/vasarā, bet pagaidām izbaudu interesantos karšu treniņus.
    Renār, nejūtos aizvainots ;)

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...