trešdiena, 2009. gada 25. februāris

Stafete

. . .

Šodien skatījos sprinta stafeti no Pasaules čempionāta slēpošanā un aizdomājos, ka ko līdzīgu varētu ieviest arī orientēšanās sportā. Par vienkāršu divu cilvēku stafeti jau man doma jau ir labu laiku, tas atrisinātu problēmu, ka atsevišķiem klubiem ir grūtības novākt  pilnas komandas vai pat vienu komandu, kā arī paplašinātu komandu skaitu, tādējādi palielinot konkurenci.
Taču stafetes koncepcija kā slēpošanā, kad katrs no diviem dalībniekiem veic vairākus etapus, varētu būt vēl aizraujošāka. Piemēram, katram komandas dalībniekam būtu jāveic 3 apļi katrs aptuveni 2 km garš. Katrā aplī 6 kontrolpunkti. Tālāk jau ir vieta iztēlei - vai nu ir pilnīgi dažādi apļi, vai ar farsta punktiem, kad, piemēram, 3 ir farsta punkti, pārējie trīs punkti ir visās trīs distancēs vienādi. Pa visiem trim apļiem dalībnieks kopā izskrien visus farsta punktus, līdz ar to galu galā distance visiem sanāk vienāda. Pēdējais aplis varētu arī visiem būt vienāds.
Šitais jau izklausās gana interesants arī vienam cilvēkam, stafetes veidā tas būtu vēl aizraujošāk. Vienīgā problēma būtu organizatoriem ar daudzo karšu nodrošināšanu, kas jūtami palielinātu izmaksas un attiecīgi arī dalības maksu.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...