piektdiena, 2010. gada 29. janvāris

Zem kājām

. . .

Vakara vakarā riņķojot pa Ogres trotuāriem, sāku domāt par to, kādu pamatu zem kājām ziemas laikā izvēlas citi orientieristi un skrējēji. Esmu pieradis, ka man zem kājām ir ciets pamats, tāpēc, ja ir iespēja un tīri ceļi, tad skrienu pa šoseju (dienas gaišajā laikā). Tā kā vairāk sanāk skriet vakaros, kad ārā jau ir tumšs, tad vai nu skrienu pa ielām (to gan var darīt vienīgi tā pavēlāk, kad mašīnu ir krietni mazāk), savukārt, ja ir snidzis, tad vienīgais puslīdz cietais pamats ir ietves, kuras Ogres sētnieki patiešām tīri gluži labi. Protams, kājas tāpat brīžiem met atpakaļ un ātrums nav tas pats, kas bezsniega apstākļos, taču skriet var.

Ja būtu notīrīts stadions, droši vien skrietu arī ik pa laikam pa to, taču šobrīd tur neviens netīra, un tā nu nākas bez tādas ekstras iztikt. Teorētiski vēl pastāv iespēja skriet pa manēžu, taču mums tā manēža ir tāda, ka līkumi ir ļoti asi, un nākas pamatīgi sabremzēties, un arī aplis nav pārāk garš, līdz ar to kaut vai tikai stundas riņķošana diez ko patīkama nebūtu. Kā jau minēju, skrienot man vajadzīgs stingrs pamats, tāpēc no skriešanas pa mežu, pa sniegu izvairos, lai gan kā spēka treniņš tas būtu visai labs, vienīgi tad, protams, vakaros būtu jāskrien ar lampu.

Bet kādu pamatu zem kājām, skrienot treniņus ziemā, izvēlies Tu, mans dārgais lasītāj? :)

5 komentāri :

  1. Skrienu parasti pa taadu kaads ir. :) Riigaa protams skrienu pa ietveem un ielaa. Ir gan tiiritas gan nee. Bet nu madonaa parasti tas ir sniegs. Shodien piemeeram 12km veicu pa sniegu apmeeram 10cm vietaam vairaak sapuusts. Priekš spēka ļoti labi, bet nu jaa aatrumam taa ir ka ir.

    AtbildētDzēst
  2. Skrienu pa stingri piebraukta vai ne tik stingri piebraukta sniega lauku ceļa malu ar Jalas apaviem. Tas palīdz apledotos posmus izkriet bez iespējamas paslīdēšanas. Šobrīd vēl neskrienu pa sniegu un izteiktāku reljefu, jo spēka treniņus 3x nedēļā plānoju sākt tikai martā. Man pagaidām ir vēl joprojām Conditioning periods. Plānoju būt sezonai pilnīgi gatavs tikai uz jūniju.

    AtbildētDzēst
  3. Pa tiem pašiem ledainajiem pilsētas un lauku ceļiem. Tā kā pirms ziemas nopirku nupat nodegušajos Ežos botas ar naglām, skrienu bez problēmām

    AtbildētDzēst
  4. Skrienu pa visurieni..bet parasti ne pa šoseju.. ceļi un ietves diezgan saputinātas un bieži ļoti slīd.. šodien lielāko daļu treniņa veicu Saldū pa sniegu ;)

    AtbildētDzēst
  5. Orientieristam gan vajadzētu censties skriet pa cietu pēc iespējas maz. Izņemot tik cik īsajiem ātrumiem un citiem specifiskiem vingrinājumiem. Cits jautājums, kā sanāk. Pats esmu pamatdarbu skrējis blakus ceļam, nevis pa ceļu, ziemā pa sniegu, cik atļauj spējas un sniega biezums. Nu tā. Un rezultāts tādam darbam bija ļoti labs.

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...