otrdiena, 2010. gada 18. maijs

Maratona vērotājs

. . .

Svētdien esmu ieplānojis aiziet palūkot no malas Rīgas maratonu. Galvenokārt jau tālab, lai paskatītos, kā skries man zināmie. Pusmaratona sarakstā var atrast gan Edgaru Bertuku, gan Jāni Krūmiņu, bet bez viņiem startēs arī vēl vesela jūra orientieristu.

Taču papildus tam, lai atbalstītu sev zināmos dalībniekus gribu arī redzēt šī gada maratona organizāciju. Visvairāk mani interesē tas, kas notiks startā. Ja var ticēt maratona mājas lapā rakstītajam, tad pēc grafika (vai nu nemāku meklēt, vai arī vienkārši starta laiki ir speciāli maksimāli noslēpti; angļu un krievu versijās vispār tos neatradu) 9:20 startē minimaratons ar gandrīz 8000 dalībniekiem un jau pēc 5 minūtēm starts ir paredzēts pusmaratonam un maratonam, kur vēl startēs ap 2000 cilvēkiem. Zinot to, ka ne tuvu visi minimaratona dalībnieki būs tikuši pāri starta līnijai, kā tur pie startēšanas tiks garāko distanču skrējēji, galīgi nav skaidrs.

Ne mazāko šaubu, protams, nav par to, ka maratona un pusmaratona dalībniekiem šajā pasākumā ir atvēlēta sekundāra loma, ne par velti "normāli" maratoni savu dalībnieku skaitu arī rēķina, izejot no maratona dalībniekiem (šogad Rīgā tādi būs ap 800), nevis plaši sludina, ka Rīgas maratonā skrien 10 000. Bet garajām distancēm, līdz ar startēšanu aiz minimaratonistiem, nāksies gan pirmajā kilometrā noteikti krietni padrūzmēties aiz minimaratona dalībnieku pūļa, tāpat noteikti būs kāds, kas nogriezīsies kopā ar pūli minimaratona aplī, taču izskatās, ka ātrākie pusmaratonisti arī pirmo apli beigs kopā ar palielu daļu minimaratona dalībnieku. Sastapšanās ar minimaratona pūli šaurajās Vecrīgas bruģētajās ielās visticamāk dažu labu ātrāko skrējēju varētu krietni sabremzēt.

Lai vai kā, cerams, ka mana versija par notiekošo svētdien Rīgā ir tikai aplami minējumi, kas nepiepildīsies, taču, lai to redzētu dzīvajā svētdien būšu Rīgā kaut kur trases malā.

2 komentāri :

  1. Nē, nē-nebūs tik ļauni!:D Arī pagājušogad, ja nemaldos, starts garajām distancēm tika dots nevis pēc oficiālā grafika, bet tad, kad minimaratonistu pūlis jau bija pāri starta līnijai. Rēķinot, ka ātrākie pusmaratonisti veiks distanci 1h un pāris minūtēs-5 km veicēji (nu tomēr lielākā daļa) jau sen būs galā, ja nu vienīgi visi minimaratonsiti neplāno distanci noiet. Visādā ziņā ceru, ka prognozēs maldies un svētdien galvaspilsētā gaidāmi lieliski skrējēju svētki!:)

    AtbildētDzēst
  2. Ātrākie pusmaratonisti pirmo apli (14km) beigs nepilnās 45 minūtēs, tāpēc biju domājis, ka tur varētu būt "sadursmes". Beigās finišā (21km) gan noteikti vairs "traucēkļu" tik daudz nebūs.

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...