ceturtdiena, 2009. gada 28. maijs

Piespiedu atpūta

. . .

Divi pavisam īsi kartes treniņi pagājušo sestdien, brīva svētdiena, nepilnas stundas skrējiens pirmdien, brīva otrdiena un trešdiena, 45 minūtes šodien. Kāds varētu padomāt, ka tā ir atslodze treniņprocesā pirms gaidāmā Baltijas čempionāta sestdien Kuldīgas apkārtnes mežos. Nekā nebija. Patiesības tas ir mēģinājums tikt vaļā vai vismaz nepadarīt sliktāku jauniegūto traumu - krietni nepatīkamas sāpes pacelē.
Atminos, ka šādā pat traumā biju iedzīvojies īsi pirms traumatiskā kritiena februārī. Taču toreiz pārkāpšana uz slēpēm un uz laiku izvairīšanās no skriešanas ļāva kāju atpūtināt un tiku arī no sāpēm vaļā. Kopš tās reizes vēl atceros, ka par to uzdevu jautājumu fizioterapeitam, kurš īsti nespēja palīdzēt, un, kā izrādās, tad arī šajā vietā masāža nav ieteicama, tāpēc arī aizvadītās dienās esmu izvēlējies diezgan jūtamu atpūtas periodu. Patiesībā beidzamās nedēļas arī dažas citas traumas ir atkal sevi likušas manīt, un sliktā ziņa ir tā, ka no kļūdām īsti laikam neesmu mācījies, un šī laikam atkal ir sportiskās alkatības izraisīta trauma, arvienvārdsakot pārcentos.
Taču par spīti visām traumām sestdien Īvandē būs jāskrien, un zinu, ka iekšā gatavība ir, tāpēc jācer, ka kāja tomēr problēmas nesagādās un galvenais, lai izdotos arī kā nākas distances tehniskais izpildījums. Tad jau būs labi.

2 komentāri :

  1. Njā, šķiet, ka tev ir līdzīgi kā man... Nu jau esmu pieradis ka skrienot ir nelielas sāpes celī. :(

    Mans sporta ārsts pateica, ka man ir saišu pārslodze un vienīgais veids kā no tās tikt vaļā ir pa ziemu kārtīgi uzkačāt tos muskuļus ceļu rajonā, kuri netiek nodarbināti skrienot, tādējādi nostiprinot ceļa saites un mazinot slodzi uz tiem...

    Tāpēc nu man ar ir līdzīgs trenniņu grafiks kā tev :)

    Veiksmi Kuldīgā

    AtbildētDzēst
  2. Arī man iepriekšējos divus trīs gadus bija šī kaite, kas parādījās pie ilgstošākām, lielām slodzēm. Principā ir beigusies. Ziemā slēpoju. MV

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...