ceturtdiena, 2010. gada 14. janvāris

Straujiem soļiem tuvāk startiem

. . .

Pāris dienas atpakaļ aizdomājos un sapratu, ka līdz sezonas sākumam ir palikuši vien divarpus mēneši, kas patiesībā nemaz nav daudz. No šodienas arī atjaunoju dienu skaitītāju līdz nākamajām sacensībām un tas rāda, ka atlikušas vien 79 dienas līdz Kurzemes pavasarim, kas sanāk nedaudz vairāk par 11 nedēļām. Protams, pa 11 nedēļām paveikt vēl var daudz un arī dažādi pavērsieni var izmainīt arī jau labi uzsāktu sagatavošanās procesu, taču domājams, ka esošā ziema diezgan daudziem varētu būt šķērslis, lai pienācīgi sagatavotos vasaras sezonai.

Pēc pērnā gada Kurzemes pavasara savā sacensību analīzē biju rakstījis, ka, iespējams, viens no iemesliem salīdzinoši pieticīgajam kopējam sportiskajam līmenim sezonas sākumā bija lielais sniega daudzums pagājušajā ziemā. Šogad līdz ar sniegu klāt vēl ir nācis arī visai nepatīkams aukstums, un daudz patīkamāk, protams, ir atrasties siltā istabā nevis kaut kur tādā laikā skriet. Arī slēpošana, lai arī neslikts treniņa veids, tomēr nav pilnvērtīgs aizstājējs skriešanai un, manuprāt, der tikai kā papildinājums skriešanai.

Līdz ar to es sliektos prognozēt, ka arī šogad sezonas sākums varētu būt salīdzinoši pieticīgs rezultātu ziņā tiem, kas nebūs spējuši rast īsto motivāciju un gribasspēku treniņiem šādos visai skarbajos laikapstākļos. Lai vai kā vēl jau daudz ko var iespēt, tāpēc arī tiem, kam līdz šim gribasspēks ir trūcis, ir pēdējais laiks, lai ko labotu šajā ziņā.

3 komentāri :

  1. www.lof.lv lapas dienu skaitītājs saskaita 78 dienas... nesaiste ir acīm redzma!;)

    AtbildētDzēst
  2. Man, pat galvā rēķinot, sanāk 79 dienas. Vienpadsmit pilnas nedēļas un vēl 2 dienas līdz sestdienai.

    AtbildētDzēst
  3. Renār, kā Tu uzskati, vai orientierists var pienācīgi fiziski labi sagatavoties tikai skrienot(izturības skriešana, spēka skriešana, ātruma skriešana)(neiet runa par orientēšanās tehniku), vai tomēr obligāti ir likt klāt skriešanai nodarbības svaru zālē, peldēšanu, futbolu, slēpošanu un citas aktivitātes... Andra blogā te tāda diskusija par šo tēmu sanākusi...?

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...