trešdiena, 2008. gada 1. oktobris

Militārais PČ Lietuvā

. . .

Nu jau palikusi mazāk kā nedēļa līdz brīdim, kad kopā ar pārējiem komandas dalībniekiem došos uz Lietuvu uz Pasaules militāro orientēšanās čempionātu. Pagājušogad Horvātijā mans labākais sasniegums bija 57.vieta vidējā distancē, arī garajā distancē biju diezgan tuvu tam rezultātam, savukārt stafetes dienā muguras sāpes krietni mazināja manu pārvietošanās ātrumu.
Lai arī pagājušogad vidējo distanci veicu bez lielām kļūdām, tomēr pārāk mazais ātrums kā arī kalni liedza būt augstākā vietā. Tad nu šogad esmu apņēmies savu rezultātu uzlabot un pirmais 40nieks varētu būt gluži reāls mērķis, lai gan pie lielas veiksmes varbūt varētu pat iespraukties starp pirmajiem 30, jo nu vismaz fiziski noteikti esmu audzis kopš pagājušā gada.
Skaidrs, ka kalni šogad nebūs tādi kā Zagrebā, un Lietuvā jau arī ne vienu reizi vien ir skriets, un šo to par viņu mežiem zinu. Tomēr sacensību mājas lapā publicētās vecās kartes liecina, ka orientēšanās būs visai sarežģīta. Stafetes apvidus gan izskatās krietni skrienamāks ar lielāku ceļu tīklu, atšķirībā no vidējās un garās kartes. Taču jebkurā gadījumā treniņdienā noteikti būtu vērts ar karti pastrādāt.
Interesanti, ka tajā garās distances kartē (kartes augšdaļā) ir redzama "Velna dobe", kas ir Lietuvas dabas piemineklis. (Izmantojot Google piedāvātā tulkošanas iespējas var izlasīt info arī lauzītā angļu vai latviešu valodā) Jācer, ka tūristi punktus nenovāks :)

1 komentārs :

  1. tajā velna bedres kartē esmu skrējusi, jo tur bijām uz Takām un pie bedres arī aizbraucām, bet viņa galīgi nebija tik iespaidīga kā varētu likties :)

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...