svētdiena, 2010. gada 30. maijs

Iepazīstam Bulgāriju

. . .

Nu jau otro dienu kā esam Bulgārijā. Pēc aizraujošā ceļa piektdienas naktī pa Bulgārijas bezceļiem ap pulksten 3iem naktī ieradāmies Primorsko Club kempingā, kur tikām pie savām mājinām, kuras bulgāri nez kāpēc dēvē par villām, lai gan neskaitot 3 gultas un mazu dušas telpu, nekā vairāk tajā kempinga mājiņā nav. Bet vismaz latvieši dzīvo vienuviet, jo arī mūsu fanubuss ar visiem faniem dzīvo blakus mājiņā.

Vakar bijām aizbraukuši uz vidējās un garās distances modeļa karti "Yasna Polyana" ciemata tuvumā un jāsaka, ka par bulgāru mežu biju nedaudz pārsteigts. Pirms čempionāta biju domājis, ka mežš būs līdzīgs kā Ungārijā un zemi klās biezs kritušo lapu slānis, bet izrādās, ka bulgāru mežos aug arī visai gara zāle, un arī redzamība brīžiem nemaz tik laba nav, pat ja kartē zīmēts balts mežs. Vēl viena īpatnība ir tā, ka kartēs ir zīmēti visai daudz atsevišķo koku, taču brīžiem saprast atšķirību starp parastu koku un tādu, kurš ir iezīmēts kartē, kā atsevišķs koks nemaz nav tik viegli. Cerams, ka sacensību distancēs distanču plānotāji neaizrausies ar punktu likšanu pie kokiem, citādi tā vairāk var sanākt kā laimes spēle, lai trāpītu uz īsto koku, vēl jo vairāk tāpēc, ka apvidū īpaši daudz objektu nav, tāpēc galveno lomu spēlēs precīza virziena un attāluma izjūta.

Nu jā, un šodien no rīta bija sprinta kvalfikācija. Līdzīgi kā Saldus sprintā laikam kājas skrien ātrāk par galvu, jo distances sākumdaļā, kas veda pa mežu, diezgan palielas kļūdas pieļāvu, šķiet, uz 3-4 punktiem, tāpat kļūdījos īsajā posmā, kas veda pa pilsētu, un arī beigās pa kāpām, lai arī izgāju diezgan tīri, tomēr uz diviem punktiem kļūdas biju. Katrā ziņā bezkļūdu skrējiens būtu devis vietu finālā, bet tāds "bezkļūdu" skrējiens laikam man vēl neeksistē, tāpēc nācās samierināties ar 26.vietu vienu sekundi aiz Andra, kurš arī bija manā kvalifikācijas grupā.

Šodien vakarā A finālā atbalstīsim Aiju, Lauru, Kalvi un Edgaru, un pamazām noskaņosimies labiem startiem rītdienas garajā distancē, kuru skries visi, izņemot Mārtiņu. Bulgārija kā jau Bulgārija mūs ir sagaidījusi ar visai siltu laiku (kā nekā šodien galīgi nosvīdis no karstuma jau biju pirms spirnta starta), tāpēc rītdienas garajā distancē pārbaudījums būs ne tikai bulgāru kalni, bet arī siltais laiks.
P.S. Ja nu kas, tad Eiropas čempionāta mājas lapa atrodama šādā adresē - http://eoc2010.bgorienteering.com

5 komentāri :

  1. Rīt gan jau būs labāk, garā jau ,škiet, tomēr vairāk Tavs lauciņš, turēšu īkšķus. Lai rīt vēsi skrienas!:)

    AtbildētDzēst
  2. ...Nu ko Renār, pēc garās kvalifikācijas brauciet visi labāk uz mājām, Bertuku ar Skrastiņu atstājiet, bet pārējie brauciet mājās.....:((

    AtbildētDzēst
  3. Kur tad mājās, vēl tak vidējā un stafete, jācīnās līdz galam :)

    AtbildētDzēst
  4. Tieši tā - jāpārbauda savas spējas un veiksmes faktori arī pārējās disciplīnās. Mūžīgi mēs, latvieši, spējam vien kritizēt - tā vietā, lai novērtētu, kāds milzīgs darbs patiesībā ieguldīts, lai līdz Bulgārijai vispār tiktu. Malači visi, kas pārstāvat LV - turpinām turēt īkšķus!:)

    AtbildētDzēst
  5. Nekāds "uz mājām", vēl garās un vidējās fināls un, pats galvenais, stafete. Mūsējie vēl liks par sevi manīt!

    AtbildētDzēst

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...