pirmdiena, 2010. gada 14. jūnijs

Laiks Jukolai

. . .

Jūnijs lielajā orientēšanās sporta pasaulē ir īpašs ar to, ka tieši jūnijā ik gadu Somijā tiek organizētas pasaulē lielākās orientēšanās stafešu sacensības Jukola. Šogad Jukola norisināsies apmēram 60 km no Helsinkiem, un tajā startēs nedaudz vairāk kā 1 500 vīriešu un 1 100 sieviešu komandas, kas kopā pulcēs vairāk kā 15 000 dalībnieku, bet rīkotāji prognozē, ka kopā ar skatītājiem, organizatoriem un brīvprātīgajiem sacensības pulcēs 30 000 - 40 000 cilvēku.

Lai arī mans sniegums 10MILA stafetē Zviedrijā maija sākumā nebija tas labākais, tomēr esmu priecīgs, ka man tomēr atkal ir atvēlēta vieta Lapuan Virkiä pirmās komandas sastāvā. Šī būs man sestā Jukola un jau ceturto reizi skriešu pirmo etapu, startējot pulksten 23:00 22:55 sestdienas vakarā.

Pašsajūta treniņos pēc Eiropas čempionāta nav bijusi tā labākā, līdz ar to fiziski nejūtos ļoti pārliecināts par sevi, tomēr sestdienas vakarā aizvadītais interesantais treniņš-stafetes simulācija Mežaparkā un rītdien plānotais starts Ķīpsalā (RSP parku tūre) cerams vismaz nedaudz palīdzēs atgriezt manas orientēšanās prasmes puslīdz normālā darbībā, jo pēc nostāstiem par apvidu un karšu paraugiem ir diezgan skaidrs, ka tieši prasmīga orientēšanās šī gada Jukolā būs izšķirošais faktors veiksmīgam rezultātam.

Maija vidū pavadītās divas dienas Somijā netālu no Jukolas apvidus pierādīja, ka apvidus fiziski ir gana smags, jo zem kājām ir pilns ar visādiem kritušiem, zāģētiem zariem un akmeņiem, organizatori ir sarēķinājuši, ka manā pirmajā etapā uz 9,9 km gaidāms 450m kāpums, kas ir diezgan daudz, un to visu vēl sarežģīs tas, ka pēc šī brīža prognozēm sestdien un svētdien Somijā gaidāms lietus. Ne velti laikam prognozētais ātrums ir ap septiņām minūtēm uz kilometru. Viegli nebūs.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Ja ir kāda vēlme kaut ko pie šī piebilst, tad lūgtum!

Lai komentārā ierakstītu savu vārdu (par ko es ļoti priecāšos), laukā "Komentēt kā" izvēlies punktu "Nosaukums/URL" un ailē Nosaukums ievadi savu vārdu, vai arī izvēlies "Anonīms", lai komentētu anonīmi (labāk tomēr komentē ar savu vārdu vai iesauku).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...